Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πολλές δουλειές τελευταία. Κάτι το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι κυβερνητικές παλινωδίες, κάτι οι επαναπροωθήσεις τούρκων αντικαθεστωτικών στον Εβρο και το χάος με το Προσφυγικό, δεν βρίσκει στιγμή να ησυχάσει και να χαλαρώσει. Μέσα σε όλα αυτά, πάντως, στρίμωξε και μια χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθεί μια «αντιμετωπίσιμη νεοπλασία», όπως αναφέρεται σε χθεσινοβραδινό δελτίο Τύπου του Ποταμιού.

Η νεοπλασία διαγνώστηκε πριν από λίγο καιρό στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Και οι γιατροί τού συνέστησαν να κάνει χειρουργική ρομποτική επέμβαση στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν. Πιστός στις αρχές του και γνωστός ξεροκέφαλος, εκείνος επέμενε να χειρουργηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Αλλά ρομποτικές επεμβάσεις εκεί δεν γίνονται. Κι έτσι υποχώρησε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εισήχθη χθες το βράδυ και η επέμβαση επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί. Είναι βέβαιο ότι πριν καλά καλά ξυπνήσει, θα αρχίσει τα τηλεφωνήματα στους συνεργάτες του για να βγάλουν μια ανακοίνωση για το ένα θέμα και να αναρτήσουν μια φωτογραφία για το άλλο. Εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου σε αυτή την εφημερίδα, την οποία υπηρέτησε ευσυνείδητα για χρόνια, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η μικρή περιπέτεια της υγείας του θα λήξει αίσια. Και ότι ο φίλος μας ο Σταύρος θα βρίσκεται και πάλι σύντομα στα καθήκοντά του. Δεν τον χρειάζονται μόνο τα αγαπημένα του πρόσωπα ούτε μόνο Το Ποτάμι. Περαστικά και γρήγορα στις επάλξεις.