Ηταν σε μια συνέντευξη του 1980 στο BBC που ο Τζον Λένον παραδέχτηκε ένα σφάλμα του: «Το “Imagine” θα πρέπει να το αποδώσουμε δημιουργικά στον Λένον και την Ονο. Πολλά από αυτό το τραγούδι –στίχοι και σύλληψη –προήλθαν από τη Γιόκο. Αλλά εκείνη την εποχή ήμουν πιο εγωιστής και κατά κάποιον τρόπο παρέλειψα να αναφέρω τη συνεισφορά της. Ομως προέκυψε από το βιβλίο της, το “Grapefruit”».

Το βίντεο αυτής της συνέντευξης που προβλήθηκε στην ετήσια συνάντηση της Ενωσης Μουσουργών στη Νέα Υόρκη ήταν ένα «δώρο» για τη Γιόκο Ονο, η οποία ήταν εκεί μαζί με τον γιο της Σον Λένον για να παραλάβουν το βραβείο Centennial Song, με το οποίο η Ενωση ξεχώρισε το θρυλικό τραγούδι του 1971 «Imagine». Με αυτό ο Τζον Λένον σηματοδότησε το ξεκίνημα της νέας καριέρας του μετά την αποχώρησή του από τους Beatles. «Εάν ο συνδημιουργός ήταν άνδρας, τότε το τραγούδι θα είχε τα ονόματα και των δυο μας. Οταν όμως γράψαμε το “Imagine”, έβαλα μόνο το “Λένον” επειδή, ξέρετε, εκείνη ήταν η σύζυγος και απλά δεν χρειαζόταν να βάλω το όνομά της» έλεγε με απολογητικό ύφος ο Τζον Λένον στους θεατές της αίθουσας που παρακολούθησαν το βίντεο. Και ο διευθυντής της Ενωσης Μουσουργών ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την επιθυμία του Λένον, στο εξής η Γιόκο Ονο θα αναφέρεται ως συνδημιουργός του περίφημου τραγουδιού.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ενστάσεις. Το τραγούδι γίνεται ανοιχτό προς χρήση στο κοινό όταν περάσουν 70 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού του. Τώρα όμως που αναγνωρίζεται και η ογδοντατετράχρονη Γιόκο Ονο δημιουργός του «Imagine», τα πνευματικά δικαιώματα παρατείνονται για αρκετά χρόνια και οι κάτοχοι του μουσικού έργου –όπως και οι κληρονόμοι τους –μπορούν ακόμη να εισπράξουν χρήματα από αυτό.