«Ετσι όπως ήρθε το πράγμα, θα κλείσω την καριέρα μου εδώ, στον Ολυμπιακό…». Τα τελευταία λόγια του Γιώργου Πρίντεζη βγήκαν με δυσκολία από το στόμα του και αμέσως άφησε τις κάμερες και έτρεξε πίσω, μέσα στο κτίριο όπου στεγάζεται η εταιρεία των αδελφών Αγγελόπουλων.

Τα δάκρυα είχαν ήδη ξεχειλίσει στα μάτια του, σε μια συγκλονιστική στιγμή ενός αθλητή που έχει πληρώσει και από την τσέπη του για να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του.

Δεν χρειάζεται να υποκριθεί ή να πει ότι ήταν Ολυμπιακός από μικρός, πολύ απλά γιατί ήταν!

Ο διεθνής φόργουορντ συμφώνησε σε χρόνο μηδέν με τους προέδρους του Ολυμπιακού, οι οποίοι από την πλευρά τους θα μείνουν στην Ιστορία και για έναν ακόμα λόγο εκτός της αναγέννησης της ομάδας και των τίτλων.

Επί των ημερών τους, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον δύο εμβληματικοί παίκτες (Πρίντεζης – Σπανούλης) του συλλόγου θα κρεμάσουν τη φανέλα τους σε αυτόν, κάτι που έχει να γίνει από τον Παναγιώτη Φασούλα το 1999!

Μάλιστα, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι μόνο ένας μεγάλος παίκτης του Ολυμπιακού, είναι ο παίκτης που εκφράζει όσο κανείς άλλος, ίσως εδώ και χρόνια, τους Ερυθρολεύκους καθώς έχει ξεκινήσει παιδάκι από την ομάδα της καρδιάς του και έχει κάθε λόγο να είναι συγκινημένος που κοντεύει να κλείσει μια 20ετία παίζοντας σε αυτήν.

Ενας σπουδαίος άνθρωπος (πρώτα) και παίκτης, που γνωρίζει την αναγνώριση από όλους τους φίλους του μπάσκετ και όχι μόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι με την ανακοίνωση της νέας συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό (που θα του αποφέρει κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ) «έπεσε» το Διαδίκτυο από μηνύματα φίλων των Ερυθρολεύκων αλλά και του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων, καθώς τόσα χρόνια έχει κερδίσει τον σεβασμό με την εν γένει συμπεριφορά του σε όλα τα γήπεδα.

Τις προάλλες στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το πρωτάθλημα και αυτός μετά τον αγώνα δεν αρνήθηκε σε έναν πιτσιρικά οπαδό των Πρασίνων να βγουν φωτογραφία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο για αυτόν τον παίκτη-κόσμημα που φέτος βγήκε δύο φορές και ζήτησε συγγνώμη για την απόδοσή του. Στον τελικό της Ευρωλίγκας στην Πόλη με τη Φενέρμπαχτσε και στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στην απονομή για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, στο κέντρο του ΣΕΦ, έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων η συγκλονιστική εικόνα του την ώρα που σηκώνει το κύπελλο, δακρύζει και υψώνει το κεφάλι και το χέρι του προς τον ουρανό. Πριν από λίγο καιρό είχε χάσει τον πατέρα του και η συγκίνησή του ήταν έκδηλη σε μια εικόνα που επίσης έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

«Με χαροποίησε ο τρόπος που κουβεντιάσαμε για ακόμη μία φορά» είπε μόλις βγήκε από τα γραφεία των προέδρων, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να προσθέτει: «Εγινε αυτό που έπρεπε»!

Οι πρόεδροι, παρά την κακή του παρουσία στο φινάλε, είχαν τον τρόπο να μιλήσουν στην καρδιά του και συμφώνησαν σε χρόνο μηδέν.