Η ΔΗΣΥ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές για το συνέδριο που ξεκινά σε δυο εβδομάδες. Σε πλήρη αρμονία με το opengov του Γιώργου Παπανδρέου, τα στελέχη ανέβασαν όλα τα πολιτικά κείμενα στο Διαδίκτυο. Στη σελίδα της Συμπαράταξης κάτω από το #Συνέδριο μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει την πολιτική εισήγηση για τον προσυνεδριακό διάλογο καθώς και τις βασικές αρχές του Προγράμματος Ελλάδα. Τα σχόλια είναι ανοιχτά για παρατηρήσεις.

«Δεν μίλησα με τη Φώφη»

Χθες όμως υπήρξε μια εξέλιξη που συζητήθηκε στα ενδότερα του ΠΑΣΟΚ καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος (σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό 24/7) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παρευρεθεί στο συνέδριο της ΔΗΣΥ. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού επανέλαβε πως «δεν είναι δουλειά του να ασχολείται με τα οργανωτικά ζητήματα της ΔΗΣΥ», απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Μου έστειλε μία επιστολή η κ. Γεννηματά που με καλεί να πάω στο συνέδριο να μιλήσω, με όποιον τρόπο θεωρώ εγώ ότι είναι ο καταλληλότερος. Θα μιλήσουμε, δεν έχω ακόμη κάνει αυτή τη συζήτηση». Σημείωσε μάλιστα πως ο χώρος έχει «προβλήματα ευκρίνειας», αναφέροντας πως «δεν πρέπει να υπάρχει η αμφιθυμία, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και να υπογραμμίζουμε συνεχώς τις βασικές μας επιλογές. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουμε αμφιθυμία ως προς το ποιος έκανε τη μεγάλη προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Σε ποιον ανήκει αυτή η περίοδος; Δεν μπορεί να τη χαρίζουμε στη Νέα Δημοκρατία».

Επικύρωσε η ΔΗΜΑΡ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επικύρωσε την πρόταση του κόμματος για τον νέο φορέα διευκρινίζοντας πως «αποτελεί σταθερή επιδίωξη η δημιουργία ενός σύγχρονου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα» ο οποίος θα υπερβαίνει την ομοσπονδιακή δομή, θα έχει νέο σύμβολο και θα έχει ολοκληρώσει τις ιδρυτικές διεργασίες του μέχρι το τέλος του 2017. Ζητά επίσης τη σύγκληση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, πρόταση που ακούγεται τον τελευταίο καιρό.