«Ολοι γνωρίζουν πως η επιθυμία μου είναι να μείνω στη Μίλαν. Ψάχνω για σπίτι στην πόλη». Χθες, τρεις ημέρες μετά τη δήλωση του Τζίτζι Ντοναρούμα, ο 18χρονος πορτιέρο ενημέρωσε τη Μίλαν μέσω του εκπροσώπου του πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει του χρόνου το καλοκαίρι. Πιο απλά, ο πιο ταλαντούχος νεαρός τερματοφύλακας του κόσμου κουνάει μαντίλι στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Οι πρώτες αντιδράσεις των Τιφόζι μπορεί να θεωρηθούν ήπιες σε σχέση με ό,τι αναμένεται να ακολουθήσει.

Τα social media πήραν φωτιά και τα χάσταγκ Donnarumma και Raiola (ο εκπρόσωπός του) ανέβηκαν γρήγορα στις δύο πρώτες θέσεις του twitter.

Οι φαν της Μίλαν χαρακτηρίζουν τον Ντοναρούμα «κακομαθημένο παιδί» ενώ κάποιοι τον αποκαλούν «Ντολαρ-ρούμα».

Φυσικά η ηγεσία της Μίλαν εξέφρασε την απογοήτευσή της γι’ αυτή την εξέλιξη, αφού έως πρόσφατα οι προθέσεις του παίκτη στον οποίον οι Ροσονέρι εμπιστεύτηκαν φανέλα βασικού σε ηλικία μόλις 16 ετών ήταν η παραμονή του στο Μιλάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν Μάρκο Φασόνε ενημέρωσε τον Τύπο πως του μεταφέρθηκε από τον Ραϊόλα ότι η απόφαση του Ντοναρούμα είναι οριστική.

Πριν από δέκα ημέρες οι Ροσονέρι είχαν προτείνει στον νεαρό τερματοφύλακα, ο οποίος θεωρείται ο διάδοχος του Μπουφόν, τουλάχιστον στην Εθνική Ιταλίας, νέο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης αρνήθηκε την προσφορά γιατί δεν τον ικανοποιούσε οικονομικά, τεχνικά και επαγγελματικά.

«Φυσικά η απόφαση μάς αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα, αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσει η Μίλαν μπροστά» επισήμανε ο Φασόνε.

Ο Ραϊόλα απαιτούσε από τον ιταλικό σύλλογο να μπει ρήτρα στο συμβόλαιο του τερματοφύλακα που να του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα με ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που δεν προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπως είναι φυσικό, η εξέλιξη στο θέμα του Ντοναρούμα έχει βάλει στο φουλ τον μεταγραφικό μηχανισμό της Παρί Σεν Ζερμέν, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της Γιουβέντους, η οποία αναζητά τον διάδοχο του αρχηγού της Τζίτζι Μπουφόν.