Με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός πιο ισχυρού ελληνικού κορμού, ο Ολυμπιακός στην πρώτη συνάντηση για τη νέα περίοδο έκανε σεφτέ στις μεταγραφές με τρεις νεαρούς και ελπιδοφόρους παίκτες.

Πρόκειται για τους Σπύρο Ρισβάνη, Λεονάρντο Κούτρη και Παπ Αμπού Σισέ, που υπέγραψαν τετραετές συμβόλαιο.

Ο Ρισβάνης, ο οποίος ξεπήδησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού παίζοντας και στην πρώτη ομάδα (24 συμμετοχές) πριν πάει στον Πανιώνιο, ήταν από τις μεγάλες εκπλήξεις φέτος του πρωταθλήματος, καθώς ο 23χρονος στόπερ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Βέβαια το μεγάλο στοίχημά του τώρα στο Ζέεφελντ είναι να πείσει τον προπονητή του Μπεσνίκ Χάσι ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ.

Ο 22χρονος Σενεγαλέζος Παπ Αμπού Σισέ είχε κλείσει από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και έμεινε στην Αζαξιό μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα. Είχε συνολικά 31 συμμετοχές στην ομάδα και τη βοήθησε να πλασαριστεί στη μέση της βαθμολογίας.

Ο Λεονάρντο Κούτρης τέλος είναι ένας ακόμα παίκτης που ο Ολυμπιακός τον παρακολουθούσε εδώ και μια τετραετία από τότε που ο 23χρονος Ελληνοβραζιλιάνος μπακ αγωνιζόταν στην Κρήτη και στον Εργοτέλη. Είχε γίνει θέμα παγκοσμίως τον Οκτώβριο του 2015, όταν στο γήπεδο της Λάρισας, σε αγώνα με τους Κρητικούς σε ένα τραυματισμό του, οι τραυματιοφορείς τον πέταξαν εκτός αγωνιστικού χώρου σαν σακί με πατάτες! Από τον Ιανουάριο του 2016 στα Γιάννενα αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ – χαφ (34 συμμετοχές).

Φυσικά αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί και για άλλες μεταγραφές από αυτές που χαρακτηρίζονται βασικές.

Πρώτα απ’ όλα περιμένουν να μάθουν την απόφαση του Γκονσάλο Ροντρίγκες, αν και κοιτούν και άλλες περιπτώσεις για τα στόπερ, ενώ θεωρείται δεδομένη και η απόκτηση κεντρικού χάφ αλλά και επιθετικού που θα παίζει στην κορυφή.

Σήμερα ο κοσοβάρος τεχνικός των Ερυθρολεύκων θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.