Κοντά στο όνειρο

Πέρασαν πάνω από τριάμισι χρόνια. Αρχές Νοεμβρίου του 2013 δεν ήταν η στιγμή που παρουσιάστηκε στη Στέγη, με κάθε επισημότητα, η μακέτα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ; Εκτοτε πέρασε χρόνος πολύς, πολλοί είπαν πάρα πολλά, τα ήξεις αφήξεις ήταν περισσότερα, τα εμπόδια δεν έλειψαν, ώσπου από χθες φαίνεται να υπάρχει κάποιο φως. Η υψομετρική μελέτη που σαφέστατα είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την έναρξη των εργασιών για την Αγια-Σοφιά, εγκρίθηκε από το υπουργείο και μάλιστα η ΑΕΚ ευχαρίστησε τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Τι σημαίνει όλο αυτό;Η κλεψύδρα γύρισε και οι παράγοντες της ΠΑΕ, όπως φυσικά και της Δικέφαλος που εργάστηκαν επί μακρόν με πρόγραμμα και δίχως φανφάρες, εκτιμούν ότι σε λίγες ημέρες θα έχουν στα χέρια τους την οικοδομική άδεια.

Ηδη, υφίσταται συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα λόγια όμως βγαίνουν με φειδώ, καθόσον αρκετοί νιώθουν όπως αυτοί που καίγονται στον χυλό και φυσούν και το γιαούρτι.

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις απαραίτητες εργασίες για τα θεμέλια του γηπέδου, να ξημερώσει μια νέα και αισιόδοξη ημέρα για την ΑΕΚ», τονίστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και προφανώς θέλησε να κάνει σαφές ότι από την ώρα που θα λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα, αμέσως θα προχωρήσουν στην πρώτη φάση του έργου. Βεβαιώνουν δε οι υπεύθυνοι ότι έχουν το μπάτζετ, τα χρήματα που χρειάζονται.

Το ζητούμενο εδώ είναι οι πράξεις. Γιατί αυτό μετρά στη συνείδηση του κόσμου –τόσον καιρό άλλωστε προσμένει να χτιστεί το γήπεδο στην περιοχή. Αξίζει ένα σπίτι η ΑΕΚ και ουδείς

ο αμφισβητεί.

Φάρος

Την περασμένη σεζόν πήρε το εισιτήριο για την Α1, αλλά ένεκα οικονομικών θεμάτων προτίμησε να ξαναπαίξει στην Α2. Ξανά προβιβασμός, αλλά στο Κερατσίνι δεν γινόταν να ανέβουν μόνοι τους. Χτύπησαν την πόρτα του Περιστερίου, οι φανατικοί όμως άναψαν κόκκινο! Ούτε με τη Λευκάδα προχώρησε η συνεργασία. Τελικά, η Λάρισα υποδέχθηκε τον Φάρο και στον κάμπο κατά τα φαινόμενα θα μετακομίσει η νέα ομάδα.

Ελεύθερη πτώση

Αλιεύσαμε την είδηση από τα μικρά των χαμηλών κατηγοριών: ο Τσουμάγκας θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ιάλυσο. Ναι, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που φόρεσε προ ετών τη φανέλα της ΑΕΚ σε δύσκολες εποχές και έκτοτε ακολουθεί πορεία ελεύθερης πτώσης. Ταλαντούχος, αλλά η ΑΕΚ ζητούσε κάτι καλύτερο σε σύγκριση με όσα είχε. Αλλά οι (τότε) αρμόδιοι εθελοτυφλούσαν.

Διαιτησία

Τι κι αν έκανε λάθη σε κρίσιμα ραντεβού που κλήθηκε να σφυρίξει; Για την UEFA ο Τάσος Σιδηρόπουλος παραμένει top class διαιτητής και διατηρήθηκε στην κατηγορία elite. Εκεί θα βρίσκεται και η Ευθαλία Μήτση (για τις γυναίκες) με τα ψύχραιμα σφυρίγματα που όμως οι εδώ φωστήρες δεν την εμπιστεύονται παραπάνω. Στα αξιοπρόσεκτα η άνοδος του Κομίνη που θα συναντήσει στη δεύτερη κατηγορία τον Καλογερόπουλο.