Ισως δεν το έχουν συνειδητοποιήσει αρκετοί, αλλά πλην μιας δυνατής έκπληξης που θα ανατρέψει τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός αρχίζει τη σεζόν δίχως τους διόσκουρούς του. Χωρίς τα ηχηρά ονόματα των Καμπιάσο και Τσόρι.

Αμφότεροι υπέκυψαν στον χρόνο που είναι κριτής για όλους: μεγάλωσαν, τρέχουν λιγότερο, η πείρα δεν καλύπτει τα πάντα και τελικά αποφασίστηκε το διαζύγιο. Θέλουν, ωστόσο, να συνεχίσουν στον χώρο. Ο Καμπιάσο παρακολούθησε και μαθήματα προπονητικής, οπότε σύντομα θα γνωρίζουμε αν θα πιάσει από τώρα μια άλλη θέση. Οσον αφορά τον Τσόρι, λέγεται ότι τον προσέγγισε ο Απόλλωνας, ενώ ακούστηκαν φήμες και για φλερτ με τον Πανιώνιο. Θυμίζουμε ότι προ ετών και μετά τη φυγή του από τον Ολυμπιακό, στη Νέα Σμύρνη βρήκε στέγη ο επίσης βετεράνος Αριελ Ιμπαγάσα. Θα βρούμε ενώπιόν μας μια ανάλογη ιστορία; Μάλλον όχι. Ο Πανιώνιος ετοιμάζεται για την Ευρώπη, κοιτά πώς θα καλύψει τις τρύπες από την αποχώρηση αρκετών παικτών (συμφώνησε ο Σαραμαντάς του Ηρακλή ως ακραίος αμυντικός) και επί του παρόντος δεν ενδιαφέρεται για ένα επικοινωνιακό μπαμ. Η κατάσταση, κοντολογίς, διαφέρει πολύ με τα προ καιρού δεδομένα που προέκυψε Ιμπαγάσα. Εκτός βέβαια αν υπάρξει διαφωνία με τον Μασούντ και ο συγκεκριμένος μέσος αποχωρήσει. Αλλιώς, δύσκολα θα χωρέσουν και οι δύο μπαρουτοκαπνισμένοι μέσοι.

Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν οι ομάδες μας, αν αναλογιστούμε και το φινάλε της καριέρας άλλων ποδοσφαιριστών; Οχι ακριβώς. Απλά, τα «θέλω» τους δεν συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα των άσων. Που θέλουν να αγωνίζονται για πάντα, αρνούμενοι να δεχθούν ότι όλα κάποτε τελειώνουν. Που συνδράμουν όλο και λιγότερο. Τους πρέπει όμως τιμή γιατί προσωπικότητες ισχυρές δεν περνούν συχνά τα σύνορα για να αγωνιστούν στην εγχώρια Λίγκα.

Κουίζ

Επαιξε πολλά ματς σε θέση αριστερού μπακ κορυφαίας ομάδας, ο προπονητής τον θέλει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει. Ποιος είναι, ποια η ομάδα και γιατί θα φτάσουμε στη συγκεκριμένη εξέλιξη-έκπληξη;

Με copy-paste

Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν περισσότερα για την κίνηση του Ολυμπιακού να αποκτήσει τμήμα χάντμπολ. Κυρίως γιατί συγχωνεύεται με το ΙΕΞ Ξυνή, όπως έκανε προ ετών και στο γυναικείο μπάσκετ με την ομάδα του Ελληνικού. Το αίτημα, πάντως, στην ομοσπονδία έγινε δεκτό και εδώ αξίζει να θυμίσουμε το ακόλουθο: κοντά στο 2005 δεν ήταν όταν και η ΑΕΚ συγχωνεύτηκε με την Ηλιούπολη και απέκτησε τμήμα χειροσφαίρισης; Γιατί όλες τις ιστορίες πρέπει να τις έχουμε στο μυαλό μας.

Στίβος

Στην Πάτρα, μπροστά στο ελληνικό κοινό θα κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ (4,90 μ. είναι τώρα) στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο είναι το κορυφαίο όνομα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Θα έχουμε, εξάλλου, δύο σημαντικές στιγμές: τη βράβευση του άλτη Λούη Τσάτουμα (αποχώρησε από την ενεργό δράση) και την καθιέρωση του επάθλου Γιάννης Σταματόπουλος, προς τιμήν του σημαντικού ανθρώπου του αθλητισμού που έφυγε τον χειμώνα από τη ζωή.