Σε αντικυβερνητική διαδήλωση εξελίχθηκε η υποδοχή των φιλάθλων της Βενεζουέλας στην εθνική ομάδα Κ-20 που έφτασε μέχρι τον τελικό του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο αποθεώνοντας κάθε παίκτη ξεχωριστά που εμφανιζόταν στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα.

Γρήγορα όμως τα ποδοσφαιρικά συνθήματα μετατράπηκαν σε αντικυβερνητικά. «Πρόκειται να πέσει, πρόκειται να πέσει, αυτή η κυβέρνηση πρόκειται να πέσει» τραγουδούσαν οι φίλαθλοι στο στάδιο του Καράκας.

Κάποια στιγμή τα συνθήματα έγιναν τόσο δυνατά ώστε ο προπονητής της ομάδας Ραφαέλ Ντουνταμέλ ζήτησε από το πλήθος να χαλαρώσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν πρέπει να μας κλέψει αυτή τη στιγμή».

Ο Ντουνταμέλ είχε εκδηλώσει τη δυσφορία του για την κυβέρνηση στις δηλώσεις του μετά τη νίκη στα ημιτελικά, καλώντας τον Μαδούρο «να σταματήσει τα όπλα», καταδικάζοντας τον θάνατο ενός 17χρονου διαδηλωτή. Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων. Ωστόσο, η αναπάντεχη επιτυχία της Εθνικής Κ-20 που έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Κορέα, η μεγαλύτερη του ποδοσφαίρου στη χώρα όπου το μπέιζμπολ θεωρείται εθνικό σπορ, ένωσε έστω και για λίγες ώρες τον λαό.

«Αυτή η χώρα χρειάζεται λίγη χαρά και αυτά τα παιδιά μάς τη χάριζαν κάθε φορά που νικούσαν» δήλωσε ο 22χρονος Ρομπέρτο Ερνάντες, φοιτητής στην αρχιτεκτονική. Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας δεν μετέδωσε ζωντανά την υποδοχή των παικτών, προτιμώντας να δείξει τον Μαδούρο που συμμετείχε σε εκδήλωση με αξιωματικούς του στρατού.