Εδώλιο για 21 κατηγορούμενους οι οποίοι εμπλέκονταιστην υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ έδειξαν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Στον κατάλογο τωνκατηγορουμένων περιλαμβάνονται πρόσωπα που έχουν ήδη ανοιχτούςλογαριασμούς με την δικαιοσύνη για συναφείς υποθέσεις. Μεταξύ αυτώνγια τους οποίους οι δικαστές αποφάνθηκαν την παραπομπή τους στοεδώλιο είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικόςδιευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκοςοι τραπεζίτες, Ζαν Κλωντ Οσβλαντ και Φάνης Λυγινός όπως και ο πρώηναναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Επίσης, στο εδώλιοπαραπέμπεται και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ καθώς και στελέχητης εταιρίας Ericsson.Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις,όπως αυτές της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίαςάνω των 150.000 ευρώ.

Με το ίδιο βούλευμα έπαυσε η ποινική δίωξη σεβάρος όλων των κατηγορουμένων για τις μερικότερες πράξειςνομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρονταιτελεσθείσες στην Αθήνα από το 1998 έως 3-6-1999 λόγω παραγραφής.Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε προφυλακιστεί οεπιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Σύμφωνα με την κατηγορία στηνυπόθεση διακινήθηκαν μεγάλα ποσά από την σουηδική εταιρεία μέσω τηςεταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτεςεπιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.