Γελάνε κλαίγοντας και κλαίνε γελώντας! Και πάντα υπογράφουν (επίσης τα πάντα!) με πόνο ψυχής… Με έχουν μπερδέψει με τις αντιδράσεις τους και τα συναισθήματά τους οι συριζαίοι. Χθες βλέποντάς τους στην τηλεόραση και ακούγοντάς τους στα ραδιόφωνα δεν μπορούσα να συμπυκνώσω σε λίγες λέξεις το δικό τους διά ταύτα για την απόφαση του Λουξεμβούργου. Γιατί το δικό μου το ξέρετε.

Πιο cool –έχει δει πολλά κι έχει ζήσει περισσότερα στα 70 του χρόνια –μου φάνηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, που μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ/ΜΠΕ δήλωσε: «Η απόφαση απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε, ωστόσο είναι μία απόφαση με θετικά στοιχεία, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς».

Κι όμως, ένα τουλάχιστον μέλος της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του! Και όσον αφορά τον τομέα ευθύνης του, θεωρώ δικαιολογημένα καθώς στην απόφαση του Εurogroup (την αυθεντική στα αγγλικά, όχι τις… προσαρμοσμένες μεταφράσεις που κυκλοφορούν) γίνεται ρητή αναφορά στην «εξαιρετική ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων». Αλλά σε αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια.
Κουράστηκε και έφυγε ο Ταγματάρχης
Εμενε μέχρι να φύγει, με διαβεβαίωναν από καιρό πηγές μου από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Για τον Λάμπη Ταγματάρχη μιλώ, ο οποίος υπέβαλε τελικά χθες την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά. Κουράστηκε, λέει, με τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που είχε να αντιμετωπίσει τα δύο χρόνια στην ΕΡΤ, ενώ μαθαίνω ότι έχει ήδη προτάσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Ο Παππάς τώρα πρέπει να βρεί νέο εθελοντή για την ηλεκτρική καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου.
Εξιτήριο για τον Σταύρο
Εξιτήριο αναμένεται να πάρει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Σταύρος Θεοδωράκης την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. Οπως μου λένε οι συνεργάτες του, που τον περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψει, θα βρίσκεται πίσω στο γραφείο του στη Σεβαστουπόλεως, παρέα με τα τσάγια του και την αγαπημένη του fitball, στις 26 Ιουνίου. Με το καλό!
Νέο εργαστήρι της ΔΗΜΑΡ
Κλείνει την επόμενη εβδομάδα ο κύκλος εκδηλώσεων της ΔΗΜΑΡ πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με μια εκδήλωση από το Πολιτικό Εργαστήρι. Το θέμα αυτή τη φορά είναι «Σοσιαλισμός και Φιλελευθερισμός» και θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 20 Ιουνίου, στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50). Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, μέλος των Κινήσεων Πολιτών, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ Φίλιππος Σαχινίδης. Τον συντονισμό θα έχει η καθηγήτρια και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σόνια Τσιτήλου.

Ανοιχτά, όπως Αμερική
Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου έχουν ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου αλλά πληροφορήθηκαν από το γραφείο του ότι το πρόγραμμα είναι βαρύ με αποτέλεσμα να καθυστερήσει. Ο υπουργός αναμένεται να ταξιδέψει στην Αμερική και έτσι το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 3 Ιουλίου. Ενα από τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι αφορά τις διατάξεις για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τουλάχιστον για την Αττική ισχύουν ήδη. Καθ’ οδόν βρίσκεται και η ενεργοποίηση των υπολοίπων για τις άλλες περιοχές της χώρας. Μόνο που αυτή η συζήτηση θα γίνει κατόπιν εορτής για μια ακόμη φορά όπως λένε οι έμποροι. Αφού έως τότε τα μαγαζιά θα μπορούν να είναι βάσει νόμου ανοιχτά τουλάχιστον στον Νομό Αττικής.
Κεντροαριστερές παρέες

Το «παρεάκι» των Βρυξελλών, αυτή τη φορά ενισχυμένο, βρέθηκε προχθές σε γνωστό μπαρ του κέντρου. Οπως μαθαίνω από γνωστό μπαρόβιο φίλο μου, οι Γιάννης Μανιάτης, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Ελενόπουλος (ΚΙΔΗΣΟ) και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη τα έπιναν στο Balthazar.

Σε διπλανό τραπέζι βρισκόταν ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης πέρασαν να πουν ένα γεια στην ομήγυρη. Μπορεί να μην καταφέρουν να συνεννοηθούν ποτέ στα πολιτικά, αλλά τουλάχιστον στην Κεντροαριστερά ξέρουν να καλοπερνούν.