Οσοι το έζησαν δεν σκέφτονται καν την περίπτωση να μη βιώσουν εκ νέου αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής, ενώ οι περιγραφές τους αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για αυτούς που θα έρθουν για πρώτη φορά φέτος στην πανέμορφη Σαντορίνη.

Η απόλυτη αθλητική εμπειρία έρχεται για 3η συνεχή χρονιά σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στις 6-8 Οκτωβρίου 2017.

Ο Δήμος Θήρας και o Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ), σε συνεργασία με τον βραβευμένο Ομιλο της Active Media, διοργανώνουν το Santorini Experience το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και αγώνα δρόμου 5, 10 ή και 15 χιλιομέτρων.

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το μεγαλείο της διαδρομής, καθώς η κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα (2,4 χιλιόμετρα) ξεκινάει από το νερό μέσα στο λιμανάκι του ηφαιστείου και ο τερματισμός γίνεται στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο μετρ της ανοιχτής θάλασσας, ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, προπονητής με ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της εθνικής μας ομάδας, όπως ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο Santorini Experience.

Μάλιστα ο Σπύρος Γιαννιώτης, παρά το γεγονός ότι μετά τον άθλο με το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει αποσυρθεί απο την κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, είναι τόσο εντυπωσιασμένος από το τοπίο που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χάσει αυτό το τρίτο ραντεβού.

Αντίστοιχα, φέτος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγευτικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα.

Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο Νίκος Πολιάς.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με τη χώρα μας να μπαίνει πλέον δυνατά τα τελευταία χρόνια στο χρυσωρυχείο που ακούει στο όνομα «αθλητικός τουρισμός».