Τα νησιά των Κυκλάδων και η Κρήτη είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ελλήνων για το φετινό καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για τις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών, οι οποίες αποτελούν τη νέα μόδα στην Ελλάδα!

Πρώτη στις κρατήσεις των Ελλήνων για το διάστημα μετά τις 17 Ιουλίου και έως τις 25 Αυγούστου έρχεται η Μύκονος και ακολουθούν η Πάρος, η Τήνος, η Νάξος, η Κρήτη και η Κέα. Τα στοιχεία αφορούν τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές της χρονιάς μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2017, όχι μόνο για το παραπάνω χρονικό διάστημα, αλλά για ολόκληρη την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο, ενώ η σύγκριση γίνεται με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ακτοπλοϊκών κρατήσεων,φέτος οι ταξιδιώτες που επέλεξαν να κλείσουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των διακοπών τους μέσω online συστημάτων αυξήθηκαν κατά 17%.

Επίσης, οι τιμές των εισιτηρίων προς τα ελληνικά νησιά ήταν ελαφρώς φθηνότερες σε σχέση με πέρυσι (1% κατά μέσο όρο), με το κόστος τους να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 168 ευρώ. Το 47% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων περιλαμβάνει και κάποιο όχημα, είτε αυτοκίνητο (88%), είτε μοτοσικλέτα (11%), ενώ 7 στις 10 κρατήσεις αφορούν εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Ο μεγαλύτερος όγκος των ταξιδιωτών αναμένεται να μετακινηθεί με πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες με βάση τον όγκο των κρατήσεων για το 2017 είναι οι Hellenic Seaways, Blue Star Ferries, Sea Jets, Fast Ferries και Golden Fast Ferries.