Ο αρθρογράφος της μαδριλένικης εφημερίδας «As» Τόμας Ρονκέρο το έγραψε με κομψό τρόπο: ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πέσει θύμα κακών υπηρεσιών των συμβούλων του.

Ενα ιδιότυπο ποδοσφαιρικό «Survivor», με πρωταγωνιστές τον πορτογάλο άσο, τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέντε – έξι από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου σαρώνει τον Παλαιό Κόσμο.

Το «ριάλιτι» έστησαν ο CR7 και το περιβάλλον του, με αφορμή την ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή 14,7 εκατ. ευρώ που άσκησε η ισπανική Δικαιοσύνη εναντίον του Πορτογάλου.

Το πανίσχυρο και καλά δικτυωμένο περιβάλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία διαρροών προς τα δημοσιογραφικά γραφεία βάζοντας τις βάσεις του «ριάλιτι» που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης διατείνεται πως είναι αθώος και ότι η ισπανική Δικαιοσύνη διασύρει αδίκως το όνομά του, γι’ αυτό θέλει να αποχωρήσει από το Σαντιάγο Μπερναμπέου και γενικότερα από το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρονκέρο όμως αναρωτιέται: αν ο Κριστιάνο πιστεύει πως είναι αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τότε το σωστό είναι να μείνει εδώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και να δείξει στον κόσμο πως άδικα στοχοποιήθηκε.

Ο δημοσιογράφος της «As» καταλήγει: «Πρόκειται για έναν μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης και πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα».

Επισήμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει ζητήσει να φύγει από τη Ρεάλ, αλλά τα πάντα κινούνται πίσω από τις κουίντες και γύρω από το «αν».

Ο Ρίτσαρντ Μάρτιν, διαπιστευμένος δημοσιογράφος του Reuters στο ισπανικό ποδόσφαιρο, δίνει μία άλλη διάσταση στην υπόθεση λέγοντας πως η σαπουνόπερα η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή με το δημοσίευμα της πορτογαλικής «Α Μπόλα» έχει στόχο την αλλαγή της ατζέντας μετά το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής. Κι έτσι να είναι, ο Τύπος τρίβει τα χέρια του για το «μάννα» το οποίο μοιράζει στους πεινασμένους για τέτοιες ιστορίες φιλάθλους.

Οι αγγλικές, ισπανικές και ιταλικές εφημερίδες που έχουν τις καλύτερες προσβάσεις στους ανθρώπους που κινούν τα νήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μεταφέρουν διαφορετικά ρεπορτάζ, ένδειξη της ρευστότητας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ιστορία του Ρονάλντο.

Κατ’ αρχήν η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει. Τον Νοέμβριο υπέγραψε με τον παίκτη νέο συμβόλαιο που του αποφέρει 40 εκατ. ευρώ ετησίως μεικτά, ενώ η ρήτρα του συμβολαίου του παρέμεινε αμετακίνητη στο ένα δισ. ευρώ.

Τι θα γίνει αν ο παίκτης επιμείνει και θέσει επισήμως θέμα αποχώρησής του;

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί οικονομικά την υπόθεση πουλώντας τον παίκτη σε μια τιμή γύρω στα 150 – 200 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα θα ξεφορτωθεί ένα ετήσιο συμβόλαιο 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κερδίσει μεσοπρόθεσμα 400 εκατ. ευρώ.

Ποιες ομάδες έχουν την οικονομική δύναμη να αποκτήσουν τον Ρονάλντο;

Σίγουρα η πρώην ομάδα του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σίτι, η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν.

Η πιθανότητα να επιστρέψει ο CR7 στους Κόκκινους Διάβολους οκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή του για τη Ρεάλ, έχει προκαλέσει παροξυσμό μεταξύ των οπαδών της. Το αγκάθι σε μία τέτοια συμφωνία είναι ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι δύο άνδρες συνυπήρξαν στη Ρεάλ Μαδρίτης για τρεις σεζόν και οι σχέσεις τους είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα.