Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσηςγια την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens .

« Η συμφωνία πήγαινε καλά. Το 2007, άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας”.Ένιωσα θλίψη όταν άκουσα οτι υπήρχαν “μαύρα ταμεία” και δόθηκανμίζες”, τόνισε μεταξύ άλλων εξεταζόμενος ενώπιον του ΤριμελούςΕφετείου κακουργημάτων της Αθήνας ο ο πρώην πρόεδρος καιδιευθύνωνσύμβουλος του ΟΤΕ ΕλευθέριοςΑντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας «έπρεπε ναδώσουμε τεχνογνωσία στο “Αθήνα 2004” ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι τον Αύγουστο του 2002 και η συμφωνία για τηπαραγγελία του τηλεπικοινωνιακού υλικού υπεγράφη τονΙούλιο. Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος . Γι ΄αυτό και η Επιτροπή Αξιολόγησηςδεν ζήτησε ανταγωνιστική προσφορά».

Ο κ. Αντωνακόπουλος είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει κανέναν απότους κατηγορούμενους γερμανούς επικεφαλής της Siemens, ούτε και τονΠρόδρομο Μαυρίδη, ενώ για τον Χριστοφοράκο είπε ότι είχαν συναντηθείμόνο μία φορά.

«Δεν είχα καμία επαφή με στελέχη της μητρικής Siemens. Μια φορά είχεέρθει ο Χριστοφοράκος στο γραφείο μου να μου πεί για ένα θέμα πουαφoρούσε τη Cosmote. Δεν ήμουν αρμόδιος και τον παρέπεμψα στονδιευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote. Ήταν η μόνο επαφή που είχα».

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων .