«Δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη είναι η παρουσία των ομοφυλόφιλων» για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Γι’ αυτό και θα βάλει μπροστά τα… μεγάλα μέσα και θα ξορκίσει το κακό –ποιμαντικά και αποτρεπτικά, όπως υποστήριξε ο ίδιος με επισκοπικό μήνυμά του που διαβάστηκε σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης κατά τη χθεσινή θεία λειτουργία.

Την Τετάρτη λοιπόν θα τελεστεί αγρυπνία στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου (με ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.) ως απάντηση στα 13.000 άτομα που πήραν μέρος το Σάββατο στο πετυχημένο 6ο Thessaloniki Pride, πραγματοποιώντας την πολύχρωμη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία προσήλθε και πάλι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, περπατώντας μάλιστα στην κεφαλή της πορείας του φεστιβάλ.

Μόνο μελανό σημείο αποτέλεσε η προσπάθεια ακροδεξιών μελών του αυτοαποκαλούμενου Ιερού Λόχου να σταματήσουν την παρέλαση, στήνοντας οδόφραγμα στη γωνία Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, οι αστυνομικές δυνάμεις τούς απομάκρυναν όμως με τις ασπίδες τους και κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.