Θα έχετε διαβάσει για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο ορυχείο του Αμύνταιου, που απασχολεί συνολικά 600 άτομα, όταν μετά την κατολίσθηση ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης τους είπε ότι θα αξιοποιηθείτε σε άλλες περιοχές, εκεί όπου έχουμε πραγματικές ανάγκες. Πιέζουν έκτοτε μέσω τοπικών συνδικαλιστών να συνεχίσουν να πληρώνονται, δίχως στην πράξη να κάνουν τίποτα, αφού ουδείς γνωρίζει πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά.
Μαθαίνω λοιπόν ότι σε γειτονικό ορυχείο, το επονομαζόμενο Νότιο Πεδίο στην Κοζάνη, τουλάχιστον τρεις εκσκαφείς παραμένουν ανενεργοί με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Μιλάμε για διαφορά μισής ώρας παραπάνω, οι τοπικοί συνδικαλιστές ωστόσο παραμένουν ανένδοτοι.

Αρνούνται να φύγουν και από το Κερατσίνι
Παρόμοια στάση τηρούν και 77 εργαζόμενοι στη μονάδα του Αγίου Γεωργίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, που έκλεισε πρόσφατα, κι ας κοστίζουν 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην εταιρεία. Εφτασε μάλιστα η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, προκειµένου να… μη μετατεθούν αλλού οι εργαζόµενοι στο Κερατσίνι. Η αίτηση θα εκδικαζόταν την Παρασκευή που μας πέρασε, έπειτα όμως από τον θόρυβο που προκλήθηκε για το θέμα, οι συνδικαλιστές ζήτησαν αναβολή της απόφασης μέχρι αυτή την Παρασκευή.
Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τα πνεύματα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξέδωσε ανοικτή επιστολή, όπου ναι μεν σημειώνει ότι κατανοεί τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν, εξηγεί ωστόσο ότι «μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, επιβάλλεται επιτέλους να τερματιστεί».
Η συνέχεια του σίριαλ θα δοθεί αύριο ή μεθαύριο κατά την τριμερή συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, της ΕΤΕ-ΔΕΗ και της διοίκησης της ΔΕΗ.