Η χρυσή ολυμπιονίκης μας στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το κορυφαίο όνομα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στην Πάτρα, αλλά τη μεγάλη επίδοση την έκανε ένας 19χρονος!

Ο Μίλτος Τεντόγλου «προσγειώθηκε» στα 8,30 μ. στον τελικό του μήκους βροντοφωνάζοντας ουσιαστικά ότι «το μέλλον είναι εδώ». Ο αθλητής σημείωσε την κορυφαία επίδοση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Ακριβώς 24 ώρες μετά τη βράβευση του Λούη Τσάτουμα (ο οποίος δήλωσε «συγκινημένος και γεμάτος γιατί κλείνει ένας μεγάλος κύκλος ζωής, μια καθημερινή και συνεχόμενη προσπάθεια χρόνων στο υψηλότερο επίπεδο που απαιτεί ο πρωταθλητισμός» όπως είπε), ενός από τους πλέον διαχρονικούς άλτες όλων των εποχών που αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο διάδοχός του, ο 19χρονος αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε το άλμα της χρονιάς και όχι μόνο. Πρόκειται για την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος (και πρώτη στην Ευρώπη) σε επίπεδο ανδρών, ενώ είναι ο πρώτος έφηβος στον κόσμο και ο καλύτερος έφηβος όλων των εποχών στην Ελλάδα. Παράλληλα βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, το οποίο ήταν 8,19 μ. από τα Παπαφλέσσεια του 2016. Λίγο νωρίτερα η χρυσή ολυμπιονίκης μας, σε έναν τελικό που ξεκίνησε στις 18.30, άρχισε τα άλματά της σχεδόν δύο ώρες αργότερα και αφού οι υπόλοιπες κοπέλες είχαν ολοκληρώσει. Πέρασε άνετα τα 4,60, 4,71 και 4,81 μ. (ρεκόρ αγώνων), αλλά απέτυχε τρεις φορές να σπάσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ ρίχνοντας τον πήχη στα 4,91 μ.

Η έλλειψη ανταγωνισμού έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως και η μεγάλη αναμονή για την πρωταθλήτριά μας, η οποία ενεπλάκη και σε μικροτροχαίο το Σάββατο. Τη δυσκόλεψε και ο άνεμος, αλλά έστω και έτσι έδειξε σταθερή στα άλματα πάνω από τα 4,80 μ.

Ανεμος ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 100 (10.18) και 200 (20.26 αλλά με ευνοϊκό άνεμο και έτσι δεν έπιασε όριο για το Παγκόσμιο).

Ο Κώστας Φιλιππίδης, έστω και μέσω μπαράζ με τον Δημήτρη Πατσουκάκη (είχαν περάσει και οι δύο με την πρώτη τα 5,60 μ.), περνώντας τα 5,75 μ. πήρε τον 10ο τίτλο του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής (5,60 μ.) έμεινε τρίτος στην παρθενική του συμμετοχή.

Τέλος, πρωταθλητής Ελλάδας για δέκατη φορά στα 110 μ. εμπόδια αναδείχθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης, που δεν έπιασε πάντως το όριο για το Παγκόσμιο του Λονδίνου και θα το επιδιώξει στα επόμενα μίτινγκ.

Εξαιρετικές και οι αδελφές Βασιλείου (Ειρήνη και Αννα) στα 400 μ., που έκαναν τρομερό δίδυμο.

– Πρωταθλήτριες ομάδες αναδείχθηκαν ο Ολυμπιακός στους άνδρες και η Κηφισιά στις γυναίκες.