Βαρύ πυροβολικό για την επίθεσή του παίρνει ο Ολυμπιακός, καθώς έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να κλείσει τη μεταγραφή του ο διεθνής Κονγκολέζος Ντιεμερσί Εμποκανί!

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας Βαγγέλης Μαρινάκης το Σάββατο, μιλώντας στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7, υποσχέθηκε έναν Ολυμπιακό καλύτερο από πέρυσι με 4-5 σημαντικές μεταγραφές και η πρώτη έρχεται σήμερα.

Πρόκειται για έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά ο Μπεσνίκ Χάσι από την κοινή τους θητεία στην Αντερλεχτ πριν από λίγα χρόνια, και μάλιστα ο Εμποκανί είχε σκοράρει (ως παίκτης όμως της Σταντάρ Λιέγης) κόντρα και σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο 32χρονος άσος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είχε τις καλύτερες χρονιές του στο Βέλγιο, όπου σημείωσε 50 γκολ σε 120 συμμετοχές με τη Σταντάρ Λιέγης και 48 γκολ σε 79 συμμετοχές με την Αντερλεχτ, ενώ είχε παίξει και στην Ντινάμο Κιέβου (19 γκολ σε 46 συμμετοχές), στη Νόριτς (7 γκολ σε 30 συμμετοχές), στη Μονακό (2 γκολ σε 20 συμμετοχές) και σε Βόλφσμπουργκ και Χαλ, όπου είχε έναν τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να παίξει πολύ.

Μάλιστα στη Χαλ, όπου πήγε δανεικός από την Ντινάμο Κιέβου (στην οποία ακόμα ανήκει), τον είχε ο Μάρκο Σίλβα που όταν ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, έδωσε αμέσως τη συγκατάβασή του ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (που μάλιστα φωτογραφίστηκε εντός του αγωνιστικού χώρου στο Γ. Καραϊσκάκης και με τα 64 τρόπαια που έχει κατακτήσει την τελευταία επταετία στα ομαδικά σπορ ο σύλλογος) θύμισε ότι ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλους και σε όλα πήρε και το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και είναι έτοιμος πλέον για το 8ο τη νέα σεζόν, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι τα εισιτήρια διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες θα είναι ακόμα πιο ελκυστικά από πλευράς τιμών σε σχέση με πέρυσι.

Στην Αυστρία

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, με καθαρόαιμο επιθετικό τον Νίκο Βέργο(!) καθώς ο Καρίμ Ανσαριφάρντ θα αρχίσει προπονήσεις στις 25 Ιουνίου.