Τον πόλεμο στη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως κήρυξαν οι φορολογικές Αρχές της Ισπανίας. Oπως αποκαλύπτει η «El Confidencial Digital», οι Αρχές έχουν αρχίσει λεπτομερή έλεγχο της οικονομικής κατάστασης της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Εστιάζονται στον εταιρικό φόρο εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2014/2015, όπως επίσης στον ΦΠΑ του 2014.

Σημειώνεται πως η στάση της Ρεάλ Μαδρίτης να αμφισβητήσει τις φορολογικές Αρχές στο θέμα της φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο, εκφράζοντας σε ανακοίνωσή της την ελπίδα πως η Δικαιοσύνη θα ενεργήσει το συντομότερο δυνατό ώστε να αποδειχθεί η αθωότητα του παίκτη, προκάλεσε την οργή των κρατικών λειτουργών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στην «El Confidencial Digital» πως τα στοιχεία υπόκεινται σε επεξεργασία από διάφορους φορείς πριν καταλήξουν στον εισαγγελέα.

Φαίνεται πως η βεντέτα των εφοριακών με τη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις ξεκίνησε αφού εκτός του Ρονάλντο αναμένεται να ελεγχθούν όλοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας αν έχουν αποδώσει τους προβλεπόμενους φόρους.

Στο μέτωπο του Ρονάλντο, η πιο σοβαρή εξέλιξη ήταν η διάψευση από την Μπάγερν των φημών που την ήθελαν να ενδιαφέρεται για τον Πορτογάλο. Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι Βαυαροί προβαίνουν σε δημόσια διάψευση, προφανώς γιατί δεν θέλουν να εμπλακούν στα παιχνίδια των εκπροσώπων του Ρονάλντο, οι οποίοι προσπαθούν να ανεβάσουν την τιμή του Πορτογάλου.

Για το καυτό θέμα των ημερών δεν είπε κουβέντα ο Φλορεντίνο Πέρεθ στην ομιλία του μετά την άνευ αντιπάλου νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρεάλ.

Κάποιοι φίλοι του Ρονάλντο καλούν μέσω της ιστοσελίδας change.org την Εισαγγελία να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του CR7 για φοροδιαφυγή.