Ολα δείχνουν πως ο Μάρκους Μπεργκ έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό και ατενίζει το μέλλον του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ΑλΑΐν. Το θέμα αυτό έχει ανάψει φωτιές στους Πράσινους, που έχουν διαψεύσει πως υπάρχει πρόταση.

Ο μάνατζερ του σουηδού επιθετικού μιλώντας με τον Νίκο Λυμπερόπουλο διέψευσε πως υπάρχει επίσημη πρόταση και υποστήριξε ότι έχει γίνει απλή κρούση, όπως και από ομάδα της Κίνας. Αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη ενός περίεργου βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από κάποιον που υποστηρίζει πως ο Μπεργκ είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (μαζί με τον μάνατζέρ του και τη σύζυγό του), έτοιμος να υπογράψει το συμβόλαιο με την ΑλΑΐν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως το συμβόλαιο του 30χρονου Σουηδού θα είναι για 2+1 χρόνια, ενώ οι ετήσιες απολαβές θα ξεπερνούν τα τρία εκατ. ευρώ, ποσό περίπου τριπλάσιο από αυτό που θα λάμβανε από τους Πράσινους. Φυσικά, τα χρήματα είναι πολλά για να μπορέσει ο Μπεργκ να απαντήσει αρνητικά.

Από την άλλη, είναι και το οικονομικό θέμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Μπεργκ αγγίζει τα 10 εκατ. ευρω και από αυτά, οι Πράσινοι θα πάρουν το 55%, καθώς έχει ποσοστό και το Αμβούργο. Λέγεται ότι η Αλ-Αΐν δίνει λιγότερα από αυτά που ορίζει η ρήτρα, ωστόσο και το ποσό που θα εισπράξει η ελληνική ομάδα παραπέμπει σε σκηνή μυστηρίου, όπως και όλη η υπόθεση. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιμένουν πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό καυτό μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Είναι και το θέμα του Μουμπάρακ Γουακάσο, ο οποίος με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Γκάνας άνοιξε με τη σειρά του την πόρτα της εξόδου.

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν καλά,αλλά κάποια στιγμή άρχισαν να μη με πληρώνουν, ενώ έπρεπε εγω να δίνω τα χρήγματα για το ενοίκιο του σπιτιού, κάτι που όφειλε να κάνει η ομάδα. Ετσι, έπρεπε να φύγω ως δανεικός. Τώρα το συμβόλαιό μου θα λυθεί και θα πάω σε άλλη ομάδα» είπε ο Γουακάσο, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στη Γρανάδα. Ο γκανέζος ποδοσφαιριστής υποστηρίζει πως περιμένει σύντομα να μετακινηθεί σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ δημοσιεύματα έχουν αναφέρει ενδιαφέρον από Σουόνσι και Ρέντινγκ (Τσάμπιονσιπ). Για την παραχώρηση του Γουακάσο οι Πράσινοι έχουν ζητήσει 1,5 εκατ. ευρώ, είναι όμως άγνωστο αν οι αγγλικοί σύλλογοι προσφέρουν αυτά τα χρήματα.