Υπάρχει μια σίγουρη μέθοδος προκειμένου να προσεγγίσεις μεταγραφικούς στόχους στο έμπα ενός προπονητή σε μια νέα ομάδα: βλέπεις την καριέρα του, κάποιους σημαντικούς σταθμούς γιατί, πολύ απλά, από εκεί επιδιώκει να αποκτήσει παίκτες. Ειδικά στα πρώτα του βήματα, καθόσον θέλει να νιώθει σε ένα περιβάλλον με αρκετούς γνωστούς. Επιδιώκει την ασφάλεια.

Το επιχειρεί τώρα και ο Χάσι, με δεδομένο ότι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έρχεται στο Λιμάνι είναι ο Εμποκανί. Νωρίτερα, αν θέλουμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν, βλέπουμε ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί τεχνικοί, ειδικά αυτοί των ισχυρών ομάδων μας, ζητούσαν κάποιον παίκτη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί παλαιότερα. Αντιλαμβανόταν ένας τον άλλον.

Επανερχόμενοι στην περίπτωση του Χάσι και του Ολυμπιακού, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την καλή πρόθεση των διοικητικών. Ο Εμποκανί είναι πασίγνωστο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με επίσης ξεχωριστές ικανότητες στο επιθετικό κομμάτι. Ο Χάσι τον έμαθε καλά στην Αντερλεχτ. Εκτιμά ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του, κυρίως εν όψει των ευρωπαϊκών ραντεβού μεσούντος του θέρους. Το ερώτημα εδώ που τίθεται σχετίζεται με τον βαθμό ετοιμότητας του επιθετικού γιατί η τελευταία του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν αναμφίβολα μέτρια σε ό,τι αφορά την προσφορά του. Ωστόσο, ως όνομα είναι ανώτερος του Ανσαριφάρντ, δύσκολα θα έχει την γκίνια (για να το πούμε κομψά ) του Καρντόσο, ενώ το βιογραφικό του θεωρείται πλουσιότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο του Ιντέγε. Οπως και να ‘χει, πάντως, καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο.

Αδοξο φινάλε

Η ολοκλήρωση της μετακίνησης του Δημήτρη Σιόβα στη Λεγκανές ναι μεν θα φέρει στον πρωταθλητή ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ και παράλληλα την προοπτική κέρδους σε περίπτωση μεταπώλησης, ωστόσο ανήκουμε στην κατηγορία όσων πιστεύουν ότι ο διεθνής στόπερ δεν έκανε τον κύκλο του στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να προσφέρει παραπάνω αν δεν είχε τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω και επίσης θα μείνουμε με την απορία γιατί δεν τον εμπιστεύτηκαν ορισμένοι προπονητές του. Υψηλόσωμο κεντρικό οπισθοφύλακα με αριστερό πόδι δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας. Αφήστε που όλοι αναζητούν αμυντικό με τέτοια χαρακτηριστικά προκειμένου να συνεργάζεται με τον αριστερό μπακ!

Κίνηση με σημασία

Η (δεύτερη) επιστροφή του Κώστα Χριστοφιδέλη στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού ξάφνιασε μόνο όσους αγνοούν την ανάγκη να υπάρχει ένας παίκτης-σημαία σε κάθε τμήμα. Τα αποδυτήρια τον έχουν ανάγκη, λύσεις μπορεί να δώσει ως τρίτος ή τέταρτος ακραίος, οπότε αναμένουμε τις υπόλοιπες κινήσεις και δη τους ξένους που θα αποκτηθούν. Γιατί πέρα από τη συμβολική σημασία και τον ρόλο που θα έχει εντός των τειχών ο πολύπειρος άσος, να μην ξεχνάμε ότι είναι πλέον 40 ετών.

«Είμαστε όλοι αδέρφια»

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι αδέρφια», οι εικονιζόμενοι Γιάννης (δεξιά) και Θανάσης Αντετοκούνμπο ένωσαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2005 και φιναλίστ κόσμου 2006 Εθνική Ανδρών στο κατάμεστο «Nick Galis Hall». Για την ιστορία, κέρδισε (109-107) η ομάδα των «Antetokounbros» ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποθεώθηκε παρ’ ότι αστόχησε από την ίδια θέση από όπου είχε στείλει την Εθνική στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2005. Η συνέχεια στο παρκέ του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή. Λέτε να δούμε και τους Σπανούλη, Μπουρούση και Φώτση που έλειπαν χθες;