Επαναστατικές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου εισηγήθηκε το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο στη FIFA, με σημαντικότερη τη μείωση του χρόνου διάρκειας ενός αγώνα από 90 σε 60 «καθαρά» λεπτά. «Πολλοί φίλοι του αθλήματος είναι απογοητευμένοι, καθώς παρατηρούν ότι σε έναν 90λεπτο αγώνα ο καθαρός χρόνος που παίζεται η μπάλα είναι λιγότερος από 60 λεπτά» αναφέρει μεταξύ άλλων το αιτιολογικό, ενώ η πρόταση αναφέρει δύο ημίχρονα των 30 λεπτών και το χρονόμετρο να σταματά όταν δεν παίζεται η μπάλα, όπως στο μπάσκετ.

Οι κεντρικοί στόχοι αφορούν τον σεβασμό, τη βελτίωση της συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, καθώς επίσης τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα.

Υπάρχουν εισηγήσεις που μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να χρειαστεί αλλαγή κανονισμών, όπως αυτές που αφορούν τον αρχηγό. Μόνο αυτός θα είναι σε θέση να προσεγγίσει και να μιλήσει στον διαιτητή, δεν μπορούν να τον περικυκλώνουν άλλοι παίκτες και σε τέτοια περίπτωση θα προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από την ομάδα.

Θέματα προς συζήτηση είναι οι εισηγήσεις που αφορούν: την κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή που σκοράρει με το χέρι, αλλά και ο καταλογισμός γκολ αν ο αμυνόμενος σταματήσει την μπάλα με το χέρι πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Θέμα προς συζήτηση είναι επίσης η εισήγηση που αφορά πάσα ποδοσφαιριστή στον εαυτό του, σε εκτέλεση φάουλ, κόρνερ ή ελεύθερου.