Σε Αρμενία ή Σλοβενία θα ταξιδέψει ο Πανιώνιος για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Σιράκ ή την Γκόριτσα στον δεύτερο προκριματικό γύρο με το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη στις 13 Ιουλίου και το δεύτερο εκτός έδρας μία εβδομάδα αργότερα. «Αισιοδοξούμε ότι θα βρεθούμε στη Νιόν και πάλι για την κλήρωση του επόμενου γύρου» είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Δάρας, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπήρχε καλύτερη αντίπαλος αλλά και χειρότερη.

Η Σιράκ κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο νικώντας στον τελικό την Πιούνικ 3-0. Συνολικά έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε περισσότερους από δύο γύρους στην Ευρώπη. Προπονητής είναι ο Βάρνταν Μπιχατσιάν και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν ο 22χρονος επιθετικός Βιουλέν Αϊβαζιάν (8 γκολ). Η έδρα της είναι στο Δημοτικό Στάδιο Γκιούμρι (χωρητικότητας 2.700 θεατών).

Η Γκόριτσα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Σλοβενίας, έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ. Αγωνίζεται στο Νόβα Γκόριτσα Σπορτς Παρκ (χωρητικότητας 3.100 θεατών) και στο τελευταίο πρωτάθλημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Εχει αντιμετωπίσει δύο φορές ελληνική ομάδα. Το 1999 αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό με δύο ήττες (1-0, 2-0) και το 2004 από την ΑΕΚ (1-1, 1-0). Προπονητής είναι ο Μίραν Σρέμπρνιτς και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε ο 32χρονος σλοβένος επιθετικός Μίραν Μπούργκιτς (14 γκολ). Αρχηγός και ένας από τους καλύτερους παίκτες είναι ο 31χρονος αμυντικός Αλεξ Γιόγκαν, που έχει φορέσει τη φανέλα και της Πάρμα.

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αρμενία στις 29 Ιουνίου και ο επαναληπτικός στη Σλοβενία στις 6 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η αποστολή του Πανιωνίου είναι από χθες στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει των υποχρεώσεών του στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει συμπεριλάβει στην αποστολή 23 ποδοσφαιριστές, ενώ περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα του Μασούντ ο οποίος δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στο Καρπενήσι και οι διεθνείς, όταν θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες.