Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο άνδρας ο οποίος στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σχολίασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον – καθ’ ομολογία του – χρυσαυγίτη για τα αδικήματα τής έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού, καθώς αποφάσισε πως αυτός ήταν ο άνδρας που φώναξε «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;».

Η μητέρα του θύματος, Μάγδα Φύσσα, βρέθηκε ακόμα μία φορά στο βήμα του μάρτυρα, αυτή τη φορά όχι για τη δολοφονία του γιου της Παύλου, αλλά για τα λόγια που προσέβαλαν την ίδια και το δολοφονημένο παιδί της. Οπως είπε,«οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα.Σκοπός τους είναι να φύγει η μάνα από τη δίκη, γιατί τους ενοχλεί» υποστήριξε.

Κατά τη διαδικασία, επεδείχθησαν φωτογραφίες στη Μάγδα Φύσσα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη δικαστική αίθουσα, από τις οποίες αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Αλλά και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα, ήταν βέβαιος για τον κατηγορούμενο. «Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός»είπε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι «χριστιανός ορθόδοξος»,ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες».

Κατά την απολογία του, ισχυρίσθηκε πως ήταν να σηκωθεί να φύγει. «Εχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ»είπε και ανέφερε πως ήταν οι «άλλοι»που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση. Ζήτησε, μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες.