Σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων με επίκεντρο την περίφημη λίσταΛαγκάρντ αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώηνεισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε τοενδεχόμενο ο κ. Διώτης να ενήργησε με δόλο στην υπόθεση αυτή που τονέφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

«Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση ναμην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον Γ. Καπελέρη (σ.σ. πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ) και ήταν πολιτική απόφασηνα σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη», είπε χαρακτηριστικάο μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε πεπεισμένος στην κατάθεση του πωςοι ενέργειες του κ. Διώτη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν είχανδόλο, επισημαίνοντας : «Δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από τηνιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτισητων στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα των 65

CD».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως, κατά την προσωπική του άποψη, ηλίστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο σε σχέση με άλλα καιόχι ως βάση αυτοτελή φορολογικού ελέγχου και με αυτό το σκεπτικό την

απέστειλε στον κ. Διώτη.

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείουΟικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέγραψε τιςεπαφές που είχε με τις γαλλικές αρχές για την παραλαβή των στοιχείων,τονίζοντας ότι «οι Γάλλοι ζήτησαν μυστικότητα και εμπιστευτικότητα».

Η δίκη συνεχίζεται τον Ιούλιο.