Κατάληψη στο κεντρικό αμαξοστάσιο, όπου βρίσκονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων, πραγματοποιούν την Τρίτη συμβασιούχοι που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας.

Οι συμβασιούχοι έχουν τοποθετήσει πανό στην είσοδο του αμαξοστασίου, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν, μέχρι και την Πέμπτη, την είσοδο και έξοδο οχημάτων καθαριότητας των Χανίων.

Λόγω της κινητοποίησης που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, σταμάτησε η αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ ο δήμος, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να μη βγάζουν μέχρι και την Πέμπτη σκουπίδια στους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της εργασιακής τους σχέσης, υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα και την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να συμβάλουν ώστε η πόλη να παραμείνει καθαρή.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ζήτησε να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από νοσηλευτικά ιδρύματα και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επίσης ο κ. Βάμβουκας ζήτησε να συνεχίσει να εξυπηρετείται το πρόγραμμα «Πόρτα- Πόρτα» στο Ενετικό Λιμάνι.

Το αίτημα του δημάρχου θα συζητηθεί το βράδυ στη γενική συνέλευση των εργαζομένων ωστόσο, όπως επεσήμαναν κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποί τους, η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα γίνεται κανονικά.