Η τρίχα έγινε τριχιά. Ο επαγγελματισμός και η σοβαρότητα που επέδειξε ο Ολυμπιακός στο θέμα της μεταγραφής του Εμποκανί χαρακτηρίστηκε «φιάσκο». Προφανώς οι opinion makers, τρομάρα τους, αγνοούν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των μεταγραφών, η οποία φυσικά περιλαμβάνει και τα ιατρικά τεστ. Ο ιατρικός έλεγχος του αθλητή είναι επιβεβλημένος τόσο για την υγεία του όσο και για την εξασφάλιση του συλλόγου, καθώς ο ποδοσφαιριστής αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο.
Το 1996 η Ιντερ πήρε από τον Αγιαξ τον Νιγηριανό Νουάνκο Κανού. Τον υπέβαλε σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας λόγω της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα διαπιστώθηκε πρόβλημα με την αορτική βαλβίδα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η Ιντερ απαίτησε από τον Αγιαξ να ματαιωθεί η μεταγραφή, αλλά οι Ολλανδοί απάντησαν με το γνωστό «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…».
Εκτοτε η περίπτωση Κανού έγινε μάθημα όχι μόνο για την Ιντερ αλλά για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι πλέον υποβάλλουν σε λεπτομερή ιατρικά τεστ τους παίκτες προτού υπογράψουν συμβόλαια μαζί τους.
Για τους ημέτερους ρεπόρτερ-Πουαρό, ωστόσο, ο επαγγελματισμός που επέδειξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν φιάσκο. Προφανώς, γι’ αυτούς, επιτυχία θεωρείται η περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν με τα γυάλινα πόδια, που κατάφερε να βγάλει μόλις έξι 90λεπτα με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και στο τέλος άρμεξε οικονομικά τους Πράσινους.