Υπερωρίες «γράφουν» οι ισπανοί εφοριακοί. Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο στόχαστρό τους έβαλαν τον Ζοζέ Μουρίνιο, στον οποίον εντόπισαν φοροδιαφυγή για τα έτη 2011 και 2012 όταν ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ύψος του ποσού που καλείται να καταβάλει ο πορτογάλος προπονητής είναι 3,3 εκατ. ευρώ και αποτελεί ουσιαστικά συμπληρωματικό φόρο για προηγούμενη υπόθεσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας της Μαδρίτης, ο Μουρίνιο δεν δήλωσε έσοδα από τα δικαιώματα της εικόνας του για τα έτη 2011 και 2012 «με στόχο την αποκόμιση παράνομων εσόδων».

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε εντοπιστεί να φοροδιαφεύγει από το 2014 και είχε έρθει σε συμφωνία με τις φορολογικές Αρχές πληρώνοντας πρόστιμο 1,15 εκατ. ευρώ.

Αργότερα όμως διαπιστώθηκε ότι σε εκείνη τη διαδικασία τα στοιχεία που είχε προσκομίσει ήταν λανθασμένα, ενεργοποιώντας εκ νέου το ισπανικό κράτος για να κινηθεί εναντίον του.

Η περίπτωση φοροδιαφυγής του Μουρίνιο έρχεται σε συνέχεια αυτής του συμπατριώτη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο στις 31 Ιουλίου.

Θύμα των ισπανών εφοριακών έπεσε και ο άλλοτε αναβάτης του MotoGP Σέτε Χιμπερνάου, στον οποίον ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών για φορολογική απάτη ύψους 774.000 ευρώ που διαπράχθηκε το 2006, την τελευταία χρόνια του ως επαγγελματίας.

Ο Χιμπερνάου ωστόσο δεν είναι Ρονάλντο για να έχει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλευρό του να τον υπερασπιστεί. Με αφορμή την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου των Μερένχες, άνευ αντιπάλου, ο Φλορεντίνο Πέρεθ επιδόθηκε σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων, μεταξύ άλλων στη «Marca», την «ABC» και το ράδιο Onda Cero με έναν και μοναδικό σκοπό: να δείξει στο μεγάλο αστέρι της ομάδας του την έμπρακτη στήριξη της Ρεάλ στην περιπέτειά του με τη Δικαιοσύνη.

Από τα όσα είπε ο 70χρονος Ισπανός ξεχώρισε η δήλωσή του πως είναι πεπεισμένος ότι ο Ρονάλντο δεν θα φύγει από την ομάδα και ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση, όχι μόνο για τον Πορτογάλο αλλά για κανέναν άλλον παίκτη.

Διέψευσε επίσης δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο CR7 τον έχει ενημερώσει για την πρόθεσή του να φύγει.

«Είναι απαράδεκτο που συμπεριφέρονται στον Ρονάλντο σαν να είναι εγκληματίας» ήταν η κορυφαία ατάκα του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του αγγλικού και του ισπανικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θέλει τον Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ.