Υπό κανονικές συνθήκες, στον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να βγει κάποιος και να εξηγήσει τι συμβαίνει. Ποιο είναι το σχέδιο, τι συμβαίνει με τον Μπεργκ, αν και πώς θα ενισχυθεί η ομάδα που (θυμίζουμε ότι) αρχίζει οσονούπω την προετοιμασία της ενόψει μιας δύσκολης και απαιτητικής σεζόν. Ακόμη περισσότερο, ασφαλώς και θα ήταν αναγκαίο να μιλήσει ένας αρμόδιος επί των οικονομικών, να εξηγήσει πόσες είναι οι τρύπες, ποια τα οφειλόμενα, τι συμβαίνει τέλος πάντων και η ομάδα προχωρά με μόνο σύμμαχο την αβεβαιότητα. Κι όμως, αντί να προκύψουν όλα τα ανωτέρω, τα προφανή, έχουμε σιωπή.

Διοίκηση λες και δεν υφίσταται. Τεχνικοί διευθυντές ή επικεφαλής των τμημάτων παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσμένουν ένα θαύμα –να μπουν στο ταμείο χρήματα για να κινηθούν μήπως και έρθει κάποιος αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Και οι άσοι κάνουν πάρτι! Είτε πιέζει ο ένας για να αποχωρήσει, είτε βγάζει τα κακώς κείμενα της ομάδας στη φόρα ένας άλλος. Κι αν αυτά τα διαπιστώνουμε παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα στην ΠΑΕ, κάτι χειρότερο έχουμε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: γιατί ο επικείμενος διορισμός διοίκησης από το Πρωτοδικείο φανερώνει το πόσο χαμηλά έχει φτάσει το Τριφύλλι. Σε αδιέξοδο; Πολύ πιθανόν. Τα χρήματα είναι άγνωστη λέξη, τα τμήματα υπολειτουργούν, οι επώνυμοι παράγοντες-φίλοι της ομάδας δεν φαίνονται πουθενά και γενικά έχουμε μια απίστευτη αβεβαιότητα. Σε σημείο τα τμήματα να χάνουν αθλητές και για όσους παρατηρούν λεπτομέρειες, αντιλαμβάνονται πως κάνουν το δρομολόγιο από τη Λεωφόρο στον Ρέντη. Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Και ναι μεν ο Ολυμπιακός αυτή την ώρα δείχνει εύρωστος αγωνιστικά και οικονομικά, σίγουρα όμως χρειάζεται το αντίπαλο δέος να είναι επίσης δυνατό. Γιατί πολύ απλά, οι επιτυχίες θα αποκτούν και μεγαλύτερη αξία!

Μετακόμιση

Δεν είναι μόνον ο Βόκολος που ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στη Σπάρτα Πράγας. Ο Αντρέα Στραματσόνι, παρά το καταστροφικό του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, ανέπτυξε σχέσεις αγαστές με ορισμένα στελέχη. Πήρε, λοιπόν, το δικό του τιμ, ενέταξε σε αυτό και τον (γυμναστή γκολκίπερ) Γκαλίνοβιτς και όλοι μαζί βρέθηκαν στην Τσεχία. Ποιοι επιθυμούν να παλέψουν αυτές τις δύσκολες ώρες για τον Παναθηναϊκό;

Φιλικό

Η ανακοίνωση των αγώνων προετοιμασίας ίσως δεν έχει μεγάλη σημασία, εδώ όμως αξίζει να κάνουμε εξαίρεση. Κι αυτό γιατί ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, αποφάσισαν να αναμετρηθούν Πανιώνιος και Ολυμπιακός στις 2 Ιουλίου στη Νέα Σμύρνη. Με γενική είσοδο 10 ευρώ και όλες τις εισπράξεις να πηγαίνουν υπέρ του νεαρού Βαγγέλη, του πιτσιρικά που πάσχει από καρκίνο και δίνει τον δικό του σημαντικό αγώνα.

Στρέλνιεκς

Τον προ διετίας «εκτελεστή» του απέκτησε (για δύο χρόνια) ο Ολυμπιακός. Ο λετονός γκαρντ είχε δώσει τη νίκη στην Μπάμπεργκ (72-71) με τρίποντο στην εκπνοή και πλέον θα έχει την τιμή (όπως είπε) να παίζει δίπλα σε παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Ο Χάκετ αποχαιρέτισε και επίσημα ενώ οι Ερυθρόλευκοι έχουν βολιδοσκοπήσει τον Ααρον Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ, αλλά πλεονέκτημα έχει η Εφές.

Οπως και η Φενέρ έχει τον πρώτο λόγο για τον Σλούκα, αλλά αν δεν συμφωνήσει μέσα στην εβδομάδα στο Λιμάνι έχουν τους λόγους τους να ελπίζουν.