Ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να πάρει το ποσό που του αναλογεί από τη ρήτρα για να δώσει το ΟΚ στη μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν.

Αυτό ξεκαθάρισε και ο Γιάννης Αλαφούζος στον σουηδό επιθετικό κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν αλλά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος στον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.

Ο Μπεργκ μίλησε απευθείας με τον Γιάννη Αλαφούζο και του μετέφερε την επιθυμία του να αποχωρήσει. Το πρόβλημα είναι ότι η πρώτη πρόταση που μετέφερε στους Πράσινους ο μάνατζερ του Σουηδού κρίθηκε απαράδεκτη, καθώς άγγιζε τα 2,5 εκατ. ευρώ. Βάσει της ρήτρας ο Παναθηναϊκός κατέχει το 75% των δικαιωμάτων του Μπεργκ και θα πρέπει να πάρει 5,2 εκατ. Αυτό είναι το ποσό που υπάρχει στη συμφωνία για το νέο συμβόλαιο του σουηδού επιθετικού καθώς χρήματα θα πάρει και το Αμβούργο.

Από την άλλη πλευρά, η Αλ Αΐν προσπαθεί να πιέσει τον Παναθηναϊκό έχοντας σύμμαχο και τον 31χρονο επιθετικό με τον οποίο έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 2+1 χρόνια έναντι 9 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα είναι αν η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι διατεθειμένη να αυξήσει την προσφορά της και να πλησιάσει έστω το ποσό που θέλει ο Παναθηναϊκός. Σε διαφορετική περίπτωση, η ελληνική ομάδα θα ζητήσει από τον Μπεργκ να είναι στην Αθήνα στο τέλος του μήνα για την έναρξη της προετοιμασίας.

Αλλωστε, οι Πράσινοι είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους νωρίτερα με ανακοίνωση στην οποία τόνιζαν: «Ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες του Μάρκους με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν οι απόλυτα λογικές απαιτήσεις του συλλόγου».

Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του Παναθηναϊκού με επιθετικά μηνύματα στον λογαριασμό του Μπεργκ στο Instagram εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την κίνησή του να μιλήσει με την Αλ Αΐν χωρίς την άδεια του συλλόγου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον αποκαλούν «προδότη» και του υπενθυμίζουν ότι μέσω του Παναθηναϊκού αγωνίζεται και στην Εθνική Σουηδίας. «Φεύγεις από μια ομάδα που σε αγαπάει και από μία χώρα φιλική για την οικογένειά σου», αναφέρει ένα μήνυμα, ενώ κάποιοι του ζήτησαν να μείνει: «Είσαι ένας από εμάς, είσαι η καρδιά του Παναθηναϊκού».