Τι σχέση μπορεί να έχει ο Οσκαρ Καρντόσο με τον γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο;

Απλώς οι δύο άνδρες, για διαφορετικό λόγο, στάθηκαν η αιτία που ο Κονγκολέζος Ντιεμερσί Εμποκανί δεν θα φορέσει ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο διεθνής στράικερ (με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) δεν υπέγραψε τελικά συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας αφού υπήρξε ιατρικό στοπ!

Ετσι ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά σε αναζήτηση σέντερ φορ (σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα κοιτά τις περιπτώσεις του Σέρβου Φιλίπ Τζόρτζεβιτς και του Κροάτη Ιβάν Σαντινί).

Από το απόγευμα της Δευτέρας (το μεσημέρι είχε φτάσει ο παίκτης στην Αθήνα) όταν και πέρασε τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις τα μηνύματα δεν ήταν καλά και επιστρατεύθηκε μάλιστα και ο επικεφαλής γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος, που επέστρεψε εσπευσμένα από το Ζέεφελντ για να έχει ιδία άποψη!

Το πρόβλημα είχε να κάνει και με αρθρώσεις (στο γόνατο), αλλά υπήρχε και συνδυασμός μυϊκού θέματος. Κυρίως στον δικέφαλο που άφηνε σοβαρές υπόνοιες ότι ο παίκτης θα είχε συχνό πρόβλημα με θλάσεις. Μάλιστα πέρυσι στη Χαλ είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης συνολικά πάνω από ένα τρίμηνο λόγω θλάσεων!

Πέρυσι ο παίκτης είχε προταθεί και πάλι στους Πειραιώτες (πριν πάει δανεικός στην Αγγλία από την Ντινάμο Κιέβου) αλλά δεν πέρασε καν ιατρικές εξετάσεις, καθώς ο Πάουλο Μπέντο προτίμησε τον Παραγουανό Οσκαρ Καρντόσο που τον ήξερε από την Μπενφίκα.

Μπορεί να μην είχε τελικά την επαφή με τα δίχτυα που θα ήθελε ο προπονητής του (έσπασε τα δοκάρια για την ακρίβεια), αλλά ήταν πάντα ετοιμοπόλεμος και μάλιστα εάν είχε μπει γκολ η κεφαλιά στο 90′ του επαναληπτικού ημιτελικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ –βρήκε στο δοκάρι, πού αλλού –θα έβγαζε ένα πρόσημο αν όχι θετικό τουλάχιστον στο μηδέν.

Το θωρηκτό από το Κονγκό βρήκε σε… ξέρα λοιπόν και ο Ολυμπιακός δεν πήρε ένα αχρείαστο ρίσκο (όπως είχε γίνει για παράδειγμα σχετικά πρόσφατα στον Παναθηναϊκό με τον Εσιέν) το οποίο θα τον κυνηγούσε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πλέον στο Λιμάνι κινούνται για άλλες λύσεις σε μια νευραλγική θέση (σέντερ φορ) είναι αλήθεια όπου οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Οσον αφορά παίκτες σε άλλες θέσεις, ο βέλγος μέσος Οτζίτζα Οφοέ (MVP του πολωνικού πρωταθλήματος), τον οποίο είχε ο Χάσι στη Λέγκια, δείχνει πιο εύκολη περίπτωση από τον Ντεφούρ.

Χθες ενσωματώθηκαν στην αποστολή της ομάδας και οι δέκα διεθνείς (Ανδρούτσος, Φορτούνης, Γιαννιώτας, Γιαννιώτης, Καπίνο, Μανθάτης, Νικολάου, Ρέτσος, Σιώπης και Ζντιέλαρ) με τον Μπεσνίκ Χάσι να έχει πλέον στη διάθεσή του 30 ποδοσφαιριστές.