Το άλλοτε τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις, ο «Μπουμ Μπουμ» Μπόρις Μπέκερ, κηρύχθηκε σε πτώχευση από δικαστήριο του Λονδίνου.

Την κήρυξη σε πτώχευση του γερμανού τρεις φορές νικητή του Γουίμπλεντον ζήτησαν οι τραπεζίτες της Arbuthnot Latham & Co, στην οποία ο Μπέκερ χρωστάει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που έχει σταματήσει να αποπληρώνει από το 2015.

Η δικαστής Κριστίν Ντέρετ, η οποία δήλωσε ότι είχε παρακολουθήσει αγώνες του Μπέκερ όταν κυριαρχούσε στα κορτ, απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Γερμανού για αναβολή της δίκης για 28 ημέρες. Σύμφωνα με τη δικαστή δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία ότι το χρέος θα εξοφληθεί. «Υπάρχει η αίσθηση πως αυτός ο άνδρας έχει το κεφάλι του χωμένο στην άμμο» είπε χαρακτηριστικά η Ντέρετ.

Οταν οι δικηγόροι του Μπέκερ είπαν στη δικαστή ότι η πτώχευση θα έχει δυσμενή επίπτωση στην «εικόνα» του πελάτη τους, η Ντέρετ τους απάντησε: «Αυτό έπρεπε να το είχε σκεφτεί πολύ καιρό πριν». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι συχνές οι υποθέσεις που ένας επαγγελματίας έχει ένα τόσο τεράστιο χρέος από τον Οκτώβριο του 2015. Πρόκειται για ιστορικό χρέος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέκερ αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο. Το 2002 είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια δικαστική επιτήρηση, ενώ πλήρωσε και μισό εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή την περίοδο 1991 έως 1993.

Μέχρι πρόσφατα ήταν προπονητής του σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς και σχολιαστής του Γουίμπλεντον για το BBC.