Ποταμικό ηχόχρωμα θα έχει και η αυριανή παρουσίαση του βιβλίου «Η Ελλάδα ταξιδεύει ολοένα ταξιδεύει» σε ανθολόγηση – επιμέλεια Θανάση Θ. Νιάρχου που θα φιλοξενηθεί στο «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου», στις 19.30).

Γιατί, ναι μεν, την παρουσίαση θα κάνουν οι συγγραφείς Θανάσης Βαλτινός και Γιώργος Σκαμπαρδώνης, αλλά γκεστ σταρ θα είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε μία ακόμα εμφάνισή του μετά τη μικρή περιπέτεια της υγείας του. Ο Σταύρος μάλιστα, όπως έμαθα από τον ημέτερο Θανάση, θα διαβάσει τη «Γη της Βοιωτίας» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Τι μου δίδαξε ο Ταΰγετος» του Νικηφόρου Βρεττάκου. Επίσημη προσκεκλημένη θα είναι και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου που επίσης θα διαβάσει, αλλά δεν μου έκανε εντύπωση να ρωτήσω λεπτομέρειες, καθώς δεν είναι περίεργο για μία διακεκριμένη τραγωδό.

Για την πληρέστατη πληροφόρησή σας να συμπληρώσω ότι θα παρευρεθούν και θα διαβάσουν ακόμα οι ανθολογούμενοι δημιουργοί: Κική Δημουλά, Νάνος Βαλαωρίτης, Γιάννης Δούκας, Μάνος Ελευθερίου, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Μαρίνα Καραγάτση, Τίτος Πατρίκιος και Βαγγέλης Χρόνης αλλά και οι ηθοποιοί Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νανούρης και Στράτος Τζώρτζογλου.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά ο συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος, ενώ θα τη συντονίσει ο –επίσης ημέτερος –δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.