Σας έχω ξαναγράψει για τους 60 εργαζομένους που αρνούνται να μετατεθούν από παροπλισμένα εργοστάσια της ΔΕΗ σε εν λειτουργία μονάδες. Το δικαστήριο λοιπόν έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή όπου και εκδικάζεται το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ «να μη μετατεθούν αλλού οι εργαζόμενοι σε Κερατσίνι – Λαύριο, παρότι οι μονάδες έκλεισαν εδώ και μήνες».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΕΤΕ-ΔΕΗ έχει απέναντί της το ίδιο το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, που προς τιμήν του αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να στηρίξει τέτοιο αίτημα. Το καινούργιο πάντως είναι ότι για να κατευνάσει τα πνεύματα, η διοίκηση της ΔΕΗ προτίθεται να προσφέρει ακόμη και μπόνους οικειοθελούς αποχώρησης σε όσους από τους παραπάνω εργαζομένους κλειστών μονάδων δεν θέλουν να φύγουν, αλλά έχουν συμπληρώσει τα όρια συνταξιοδότησης!

Το κουβάρι μπλέκεται περαιτέρω καθώς οι συνδικαλιστές έχουν βάλει στο παιχνίδι και την Εφη Αχτσιόγλου σε τριμερή συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση της ΔΕΗ. Τη λύση σε κάθε περίπτωση θα τη δώσει το δικαστήριο, αλλού όμως βρίσκεται το θέμα. Οτι σε μια στιγμή που η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τα μύρια όσα προβλήματα, κάποιοι, ενώ θα έπρεπε να διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία, διεκδικούν στα δικαστήρια το δικαίωμα να κάθονται.