Συζήτηση διοργανώθηκε στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την τελική κατάρτιση του «Σχεδίου Ελλάδα», που θα παρουσιαστεί στο πρώτο συνέδριο του κόμματος, την οποία παρακολούθησαν δήμαρχοι της περιοχής και πρόεδροι επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, στην εισήγησή του σημείωσε πως «το θέμα στην Ελλάδα της κρίσης είναι το πώς ξεκινά η ανάπτυξη τώρα, στις συνθήκες της δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής, έλλειψης ρευστότητας και πόρων. Σ΄ αυτό θα πρέπει να απαντήσει ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα σήμερα».

Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε την ανάγκη επίλυσης των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας, της οικονομίας, των θεσμών και του μοντέλου διακυβέρνησης: «Η Ελλάδα, όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε την ανάπτυξη στις υποδομές, αλλά τώρα είναι η ώρα να πάμε από τις υποδομές στην πραγματική οικονομία και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Πρέπει να γίνει ο μεγάλος μετασχηματισμός που έχει ανάγκη ο νεοέλληνας», τόνισε.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο επίσης για συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων, διασύνδεση της παιδείας με την έρευνα και παραγωγή, αλλά και επέκταση των συνεργειών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και σε άλλες τομείς πέραν των υποδομών, επιτάχυνση των επενδύσεων και «κορυφαίες αλλαγές στη δικαιοσύνη, στο σύνταγμα και στο κοινωνικό κράτος».

«Απευθυνόμαστε στον κόσμο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της γνώσης και του πολιτισμού. Χρειάζεται μία προοδευτική διακυβέρνηση και σχέδιο για Ελλάδα. Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό. Αν μπορούμε το φτιάξουμε, κερδίσαμε» τόνισε.