Τι συνάγεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις των ομάδων; Χρήματα στη μεταγραφική αγορά πέφτουν με το σταγονόμετρο. Και όσο οι ισχυροί δεν αγοράζουν ποδοσφαιριστές τόσο θα δυσκολεύονται και οι μικροί να τα φέρουν βόλτα. Ας δούμε, όμως, πώς προσεγγίζουν τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Σε εποχές δύσκολες οικονομικά, λειτουργεί η λογική της ευκαιρίας. Κάπου εδώ μπαίνουν οι τεχνικοί διευθυντές γιατί καλούνται να αποδείξουν τι άκρες έχουν, πόσα κρυμμένα μυστικά μπορούν να δουν και εντέλει να βρουν τον τρόπο να ενισχύσουν τις ομάδες με παίκτες όχι ακριβώς πρώτης γραμμής, σίγουρα όμως χρήσιμους. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, η ΑΕΚ μπήκε στο στάδιο όπου αποφασίζει κυρίως ο Χιμένεθ. Ναι μεν δεν ακυρώνεται ο λόγος του Μαϊστόροβιτς, το βέβαιο όμως είναι ότι ο ισπανός τεχνικός θα χτίσει μια ομάδα σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ. Παίκτες που γνωρίζει καλά επιλέγει και δίνει τη σκυτάλη στον σουηδό τεχνικό διευθυντή προκειμένου να ρίξει τις τιμές. Κάπως έτσι γίνονται τα πρώτα βήματα και στον Ολυμπιακό. Οι μεταγραφές από την ελληνική Λίγκα είχαν κλείσει νωρίτερα, οι πρώτες κρούσεις αφορούν ποδοσφαιριστές που θέλει ο Χάσι, προφανώς για να του γίνει το χατίρι και να έχει ομάδα δική του, ενώ στη συνέχεια τον λόγο θα πάρει ο Ουσίγιος. Πολύ απλά επειδή το συγκεκριμένο στέλεχος διαθέτει πλούσια ατζέντα, την οποία δεν μπορεί να μην εκμεταλλευτούν στον Πειραιά. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Λυμπερόπουλος διαθέτει την εμπειρία της θέσης από τη θητεία του στην ΑΕΚ, πρέπει όμως τώρα να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος. Και κυρίως να βρεθούν χρήματα, γιατί εδώ κρίνονται όλα. Αν δεν έχει μπάτζετ, ακόμη και τη σούπερ ευκαιρία να βρει, πώς θα την αξιοποιήσουν στο Τριφύλλι;

Μάλτση

Είναι περίπτωση η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών του μπάσκετ. Ωραία περίπτωση. Λίγες ώρες πριν από τον προημιτελικό με την Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ, στην οποία δήλωσε πως μόνο οι τραυματισμοί θα την άφηναν εκτός ομάδας και πρόσθεσε ότι «αν είναι να πεθάνω ας είναι στο παρκέ και με το εθνόσημο στο στήθος»! Τις εννοεί τις δηλώσεις, τις ατάκες αυτές η Εβίνα. Διότι εδώ υπάρχουν δύο μυστικά. Το πρώτο σχετίζεται με το πόσο τρελή είναι με το μπάσκετ, τρέλα που την οδηγεί να παίζει ακατάπαυστα επί μήνες στα 39 της χρόνια. Και το δεύτερο, πόσο πολύ δεμένη είναι αυτή η ομάδα, που σταδιακά μπαίνει στη συνείδηση του κόσμου και γίνεται αγαπησιάρικη για το πάθος που βγάζει στο γήπεδο.

Αμέλεια

Το ότι το προπονητικό κέντρο του ΟΑΚΑ (με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τόσων και τόσων κυβερνήσεων) θυμίζει γεφύρι της Αρτας είναι γνωστό. Την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται με γαλαντομία γήπεδα στις μεγάλες ομάδες δεν τελειώνει έργα αποκατάστασης στο ΟΑΚΑ, όπου τελευταίο θύμα είναι ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος τραυματίστηκε πατώντας σε λακκούβα στην προπόνηση και υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση μηνίσκου! Χάνει όλες τις διοργανώσεις μέχρι τον Αύγουστο και δίνει μάχη για το Παγκόσμιο του Λονδίνου. Κρίμα.