Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση «έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία» και καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι ενώ «δεσμεύτηκε να φέρει συμφωνία για το χρέος και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης απέτυχε και στα δύο».
«Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας κάθε τρεις και λίγο αλλάζει γνώμη. Αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς» αναφέρει.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει ότι «αντί να μας βγάλει από τα μνημόνια» η κυβέρνηση «υπέγραψε δύο νέα» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υλοποιεί την επιστροφή στο παρελθόν». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν» υποστηρίζει.
Κάνε επίσης λόγο για «κομματισμό και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα» και αναφερόμενος στο Δημόσιο υποστηρίζει ότι «αναβιώνουν οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος» με «παράνομους διορισμούς από το παράθυρο και συμβασιούχους που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της κυβέρνησης».
«Το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ‘80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά», προσθέτει.
Δηλώνει επίσης ότι η Ν.Δ. είναι «με την κοινωνία που θέλει δουλειές, λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι χώρους άκρατης κομματικοποίησης και διάλυσης».
«Είμαστε με τους Έλληνες που θέλουν να πάνε μπροστά και ψηλά, όχι με αυτούς που οδηγούν την κοινωνία στη φτωχοποίηση» επισημαίνει, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει «αρκεί να υπάρξει το σχέδιο και η βούληση να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται».