Την αλλαγή σελίδας στην Παγκρήτια Τράπεζα μέσω της στρατηγικής συμμετοχή της Lyktos Participations του Μιχάλη Σάλλα στο μετοχικό της κεφάλαιο επεσήμανε η διοίκηση στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας. Πλέον ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας από 8,785% αυξήθηκε σε 10,021% ενώ με τη συμμετοχή της Lyktos διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 11%, θωρακίζοντας την τράπεζα και δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στον Μιχάλη Σάλλα υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Lyktos είναι «ιδιαίτερα σημαντική για τη μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αποτελεσματικό πιστωτικό ίδρυμα».

Ο Νίκος Μυρτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεις που προγραμματίζει η τράπεζα για το επόμενο  διάστημα, μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση της τοπικής οικονομίας μέσω κονδυλίων που διατίθενται από την ΕΤΕπ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το πακέτο Γιούνκερ, το πρόγραμμα CΟSME και το ΕΤΕΑΝ, πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας με αποδέκτες 4.00 αγρότες και ειδικά προγράμματα για 1.00 αγρότες, με έναρξη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Για τη χρήση του 2016 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 10,69 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού, τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας ανήλθαν σε 97,44 εκατ. ευρώ έναντι 86,7 εκατ. στο τέλος του 2015, οι καταθέσεις σε 1.045,84 εκατ. από 1.015 εκατ. ευρώ και οι χορηγήσεις στα 1.634,90 εκατ. από 1.651.88 εκατ. ευρώ.