Ομολογουμένως πετυχημένο και μαζικό το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων που ολοκληρώθηκε χθες και είχε μπροστάρη το ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχαν 114 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους 12 Ομοσπονδίες και 8 Εργατικά Κέντρα.

Και όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη, με κορυφαία στιγμή τη μαχητική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που έγινε το Σάββατο και πορεύτηκε μέχρι το νατοϊκό στρατηγείο. Το κλου της μαζικής πορείας –που όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σηματοδοτεί επιστροφή στις ρίζες για το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα που ελέγχει –ήταν όταν ένα καΐκι φορτωμένο με διαδηλωτές και σημαίες του ΠΑΜΕ κινήθηκε από θαλάσσης παράλληλα με την πορεία, ενώ αντήχησε το σύνθημα «χωρίς εσένα προπέλα δεν γυρνά» που είχαν πρωτοφωνάξει πολύ παλιά οι μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού σε απεργίες.

Το διήμερο βέβαια είχε και γιγάντιο πανό στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αλλά και συνάντηση συνδικάτων και συνδικαλιστών από όλα τα Βαλκάνια, που έγινε χθες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ηταν ένα διήμερο που χορτάσαμε ΠΑΜΕ και σκόρπισε χαμόγελα στον Περισσό η θετική ανταπόκριση από τον κόσμο…