Επιμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος να «σηκώνει» την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων μέσα στη Βουλή, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τα τσιγάρα στο δεύτερο πλοίο που εντοπίστηκε να ανήκουν στη ΣΕΚΑΠ. Με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ρωτάει επισήμως αν αυτή η πληροφορία ισχύει και αν πρόκειται «για έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων ή έχει διαπιστωθεί απόπειρα συγκάλυψης συγκεκριμένου λαθρεμπορικού κυκλώματος» αφήνοντας αιχμές για τον ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη.
Θυμήθηκε το Ραμαζάνι

Το τέλος του Ραμαζανιού αξιοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επικοινωνήσει διαδικτυακά με τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Με αφορμή τη χθεσινή γιορτή του Εϊντ αλ Φιτρ (Eid al Fitr), όπως λέγεται, επέλεξε ακόμη μία φορά το twitter, ελπίζοντας στη μεγαλύτερη δυνατή διάδοση των ευχών του.

«Εύχομαι σε όλους τους μουσουλμάνους που γιορτάζουν την έναρξη του Eid al-Fitr, στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός. Δεν ξέρω βέβαια αν πήρε την… άδεια του συγκυβερνήτη του, που με την ψήφο του κόμματός του στη Βουλή για το τέμενος του Βοτανικού ήθελε να στερήσει από τους συνανθρώπους μας μουσουλμάνους της Αττικής το –στοιχειώδες –δικαίωμα να θρησκεύονται!
Κάν’ το όπως ο Κόρμπιν!

Η απρόσμενη επιτυχία των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βρετανία, κυρίως λόγω των άστοχων χειρισμών της Τερίζα Μέι, φαίνεται πως έχει ανοίξει την όρεξη στο Μαξίμου. Ετσι, σε ένα μακροσκελέστατο non paper που κυκλοφόρησε για τις δημοσκοπήσεις και η κεντρική ιδέα του είναι ότι κακώς διαβάζουμε από τις έρευνες μόνο την πρόθεση ψήφου (σ.σ. κάτι που δεν είναι και λάθος, εδώ που τα λέμε…), επιχειρείται ευθεία σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ – Εργατικών και Τσίπρα – Κόρμπιν.

«Ας μην ξεχνάμε τις πρόσφατες βρετανικές εκλογές. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρχικά υπολειπόταν με πολύ μεγάλα ποσοστά, της τάξης του 20%. Στις κάλπες, όμως, πλησίασε σε απόσταση δύο μόλις μονάδων και οδήγησε την Τερίζα Μέι σε πολιτική ήττα και απώλεια της αυτοδυναμίας» αναφέρει το Μαξίμου.
Επιτροπή ελέγχου

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο της επιτροπής (ιταλό σοσιαλιστή) Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα για σειρά επαφών σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Γιώργος Κύρτσος.

Οι ευρωβουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων και θα έχουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Αύριο Τρίτη ο Γκουαλτιέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (στις 13.45), όπου θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της επίσκεψης.
Ο Λουράντος έφαγε μαύρο

Μαύρο έριξαν οι φαρμακοποιοί της χώρας στον Κωνσταντίνο Λουράντο, χρεώνοντάς του την άκαρπη πολιτική παλινδρόμησή του. Ο επί 21 χρόνια πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) είχε το 2014 αναλάβει και το τιμόνι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο Λουράντος έγινε συλλέκτης κομματικών ταυτοτήτων. Από τη γαλάζια παράταξη πέρασε στην αντίπερα όχθη, γυρίζοντας την πλάτη στη ΝΔ για τα μνημονιακά μέτρα. Επειτα ακολούθησε ένα κομματικό σούρτα-φέρτα, με τον ίδιο να δηλώνει σε κάθε ευκαιρία «στρατιώτης» του κλάδου, επενδύοντας σε ένα νέο προφίλ χωρίς κομματικούς χρωματισμούς.

Πάντως, οι αρχαιρεσίες του περασμένου Σαββατοκύριακου για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΠΦΣ οδήγησαν σε ανατροπή: η παράταξη του απερχόμενου προέδρου Συμμαχία μετράει σημαντικές απώλειες, με τον Λουράντο να μην καταφέρει ούτε καν να εκλεγεί.

Οι κάλπες έδωσαν την πρωτιά στους «αντάρτες» της ΝΔ, ενώ ενισχυμένη ήταν και η παράταξη ΕΝΩΣΥ, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.