Διπλή πρεμιέρα σήμερα για δύο κορυφαίες ομάδες. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός εκκινούν τις προσπάθειές τους για τη νέα σεζόν. Πόσο μακριά όμως φαίνονται όσα συνέβησαν στο φινάλε του προηγούμενου πρωταθλήματος; Τότε, ο ΠΑΟ κέρδισε τις εντυπώσεις με την επιτυχία στην Τούμπα και γλύκανε τον κόσμο του. Σήμερα, επικρατεί αβεβαιότητα ολκής, καθόσον ουδείς γνωρίζει τι θα βγει τις προσεχείς ημέρες, αν θα υπάρξει προοπτική και κυρίως αν θα καταστεί εφικτό να προχωρήσει η ΠΑΕ σε ανάλογες του μεγέθους του Τριφυλλιού μεταγραφές. Γιατί η κατάσταση προδιαγράφεται δύσκολη. Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ προχωρούν σε μεταγραφές και μολονότι δεν σπαταλούν τα χρήματα όπως συνέβαινε στο παρελθόν, μπαλώνουν τρύπες και πείθουν πως η ομάδα λειτουργεί με επάρκεια. Η σύγκριση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα είναι σαφώς σε βάρος του Παναθηναϊκού. Τόσο στο έμψυχο δυναμικό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όσο και σε επίπεδο δυνατοτήτων της διοίκησης.

Αρχή νέας πορείας

Το τέλος είναι το σημείο μιας νέας αρχής, δεν λένε; Ετσι, λοιπόν, το φινάλε του Eurobasket Γυναικών σηματοδοτεί το ξημέρωμα μιας διαφορετικής, αισιόδοξης ημέρας, για τα κορίτσια που ασχολούνται με το άθλημα. Μέχρι χθες, όλες ήταν (σχεδόν) στην αφάνεια. Στο εξής, όλο και κάποιοι θα στρέφουν στα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων τα βλέμματά τους. Οι γυναίκες, μολονότι έμειναν τελικά στην τέταρτη θέση στο τουρνουά, κάνοντας όμως υπέρβαση με βάση το ρόστερ, έπεισαν ότι αξίζουν την προσοχή μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον ημιτελικό του Σαββάτου, πάνω από 600.000 τηλεθεατές έσπευσαν να δουν «τι μπάσκετ παίζουν οι Ελληνίδες». Η πρόκριση στο Παγκόσμιο είναι μια καλή αφορμή για να μην τις αφήσουμε. Και η Ομοσπονδία έχει τον λόγο ώστε να δρέψει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας αλλά να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον όλων.

Γκολκίπερ

Εδώ και δύο ή τρία καλοκαίρια, οι εμπλεκόμενοι ατζέντηδες πάντα πρότειναν τον Γκιγιέρμο Οτσόα σε ελληνικές ομάδες. Κυρίως έκαναν σινιάλο στον Πειραιά, γιατί εκτιμούσαν ότι από κει θα προκύψει φλερτ. Είδαν κι απόειδαν ότι δεν υφίσταται στις μέρες μας θέμα και κοιτούν προς Βορρά. Κάπως έτσι, ο ηλικίας 32 ετών τερματοφύλακας από το Μεξικό εμφανίζεται ως μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ. Αυτό θα πει… σκάουτινγκ!

Πιστός στρατιώτης

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι σημαντικό για τον Νταβίντ Φουστέρ. Τον θυμάστε; Πρόκειται για τον ισπανό μέσο που υπηρέτησε με συνέπεια τα ερυθρόλευκα χρώματα επί εξαετία και μάλιστα έφτασε στο σημείο να χριστεί και αρχηγός. Ωστόσο, όλα έχουν κάποιο τέλος. Πανηγύρισε την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Χετάφε, έστω κι αν στα περισσότερα παιχνίδια ήταν αναπληρωματικός. Αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού και σε συνάρτηση με τα 35 του χρόνια, η απόφαση που έλαβε να αποσυρθεί.

Μπόγρης

Ανδόρα, Μπιλμπάο, Τενερίφη και τώρα Πειραιάς. Αυτός είναι ο επόμενος σταθμός του «Ισπανού» (πρωταθλητής Ευρώπης με την Τενερίφη στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ) Γιώργου Μπόγρη, που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Ενας παίκτης που έρχεται να συμπληρώσει την τριάδα ψηλών (ως αντι-Γιανγκ) μαζί με Μιλουτίνοφ και Μπιρτς.

Αρεσε ανέκαθεν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και αν μη τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στη φροντ λάιν, ένας πρώην Πράσινος που θα φορά τώρα τα κόκκινα.