Δεν έγινε καμία αναφορά στο μουσικό παρελθόν του αλλά στη συζήτηση αναφέρθηκε έστω και φευγαλέα στους Πυξ Λαξ. Ο Μπάμπης Στόκας έχει στις δημιουργικές του αποσκευές το βάρος του δημοφιλούς συγκροτήματος, έψαξε όμως και βρήκε μια προσωπική διαδρομή. Την ανησυχία του για την τέχνη μέσα από την οποία εκφράζεται, τη ματιά του απέναντι στο τραγούδι και τη ζωή θα επιχειρήσει να αφηγηθεί στην σκηνή της Τεχνόπολης, στην οποία θα φιλοξενήσει τη Βίκυ Καρατζόγλου. Μέσα από τα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του αλλά και από τους δύο επερχόμενους δίσκους: έναν λαϊκότροπο (μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας, στίχοι: Πάνος Δημητρόπουλος) που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και έναν ακόμη στο οποίο αγαπημένοι του φίλοι όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ερμηνεύσουν παλιά του κομμάτια.

Το τραγούδι: «Περνάει στις καρδιές των ανθρώπων όταν είναι έτοιμες. Πρωτίστως όμως θα πρέπει να περάσει από την καρδιά του δημιουργού. Λειτουργώ πάντα με το συναίσθημα και αναζητώ την έμπνευση. Δεν αντιμετώπισα ποτέ το γράψιμο ως δουλειά. Να σηκωθώ , δηλαδή το πρωί και να κάτσω να γράψω τραγούδια. Υπάρχουν κάποιοι που ακολουθούν αυτή την διαδικασία και το κάνουν μάλιστα και καλά. Τους ζηλεύω. Σκηνοθέτες είμαστε που κυνηγάμε τη στιγμή να την αποτυπώσουμε. Πιστεύω περισσότερο στην έμπνευση από τη δουλειά. Το αιώνιο ερώτημα είναι από πού προκύπτει. Ισως όταν είσαι ανοιχτός, να πάρεις και να δώσεις συναισθήματα, να παρατηρήσεις».

Ο έρωτας: «Πάνω κάτω την ίδια ιστορία περιγράφουμε με διαφορετικά λόγια. Συγκινούμαι όταν ακούω ότι ένα τραγούδι μου μπορεί να συντρόφευσε κάποιον, όμως όταν τραγουδάω απευθύνομαι σε μένα. Δεν μπορείς να βγεις σε μια σκηνή και να ικανοποιήσεις 1.000 διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν είμαστε ούτε ταχυδακτυλουργοί ούτε θαυματοποιοί. Λειτουργώ περισσότερο όταν είμαι λυπημένος. Οπως έλεγε και ο Οσκαρ Ουάιλντ, «από τη θλίψη βγαίνει η ομορφιά». Ταμείο γίνεται τη στιγμή που φεύγει ο έρωτας. Πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να νομίζω ότι έχω ερωτευθεί για να μπω σε αυτή την διαδικασία να γράψω. Και είναι εξαιρετική συνθήκη για να αποτυπώσεις –όσο πιο διάφανα γίνεται –την ιστορία. Οσο επώδυνο και αν είναι θεωρώ ότι τελικά όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι από αυτήν τη διαδικασία. «Ο,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο» όπως είχε γράψει η Μάρω Βαμβουνάκη και είχαν τραγουδήσει οι Πυξ Λαξ.

Τα τάλεντ σόου: Οσα θεωρούμε ότι είναι πολύ μακριά από το δικό μας σύμπαν τελικά μπορεί να είναι πολύ κοντά. Ημουν για πάρα πολλά χρόνια αρνητικός με τα τάλεντ σόου γιατί δεν έβλεπα κανένα αποτέλεσμα για τα παιδιά που αποφάσιζαν να πάρουν μέρος. Και φυσικά δεν κέρδιζε ο καλύτερος. Οταν μου έκαναν την πρόταση από τον Σκάι, μου τόνισαν ότι αυτό θα άλλαζε. Εχει ενδιαφέρον να υπάρχει μια διαφορετική φωνή. Είναι ωραία να βρισκόμαστε στην «αντιπολίτευση» –έχουμε δυναμικό και στιβαρό λόγο και λέμε τα πράγματα όπως θα θέλαμε να τα ακούσουμε. Ομως πρέπει να εκτεθείς και να βρεθείς κοντά σε αυτό που κρίνεις. Βεβαίως και τα χρήματα έχουν παίξει ρόλο στην απόφασή μου. Είναι ένας κόσμος διαφορετικός το παιχνίδι αυτό και βεβαίως μια δοκιμασία και για μένα. Αν έχω κάνει λάθος θα φανεί στον χρόνο.