Η υπόθεση Καμμένου «πληγώνει» την κυβέρνηση, όσο κι αν η ίδια δεν το παραδέχεται: όπως έδειξε η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι, η ψαλίδα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κι άλλο και βρίσκεται πλέον στις 18 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 33% καταγράφοντας μικρή άνοδο 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 15% από 16,5%.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 21 έως 23 Ιουνίου, δηλαδή μετά το Eurogroup και την απόφαση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΚΕ (7,5%) και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (7%) και Δημοκρατική Συμπαράταξη (6%). Εξι κόμματα φαίνονται εκτός Βουλής: Ενωση Κεντρώων (2,5%), Το Ποτάμι (2%), ΑΝΕΛ (2%), Λαϊκή Ενότητα (1,5%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%) και Πλεύση Ελευθερίας (1%).

Τους… φταίει ο Τσακυράκης

Με τον Σταύρο Τσακυράκη τα έβαλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου επιχείρησε να αναλύσει για ποιον λόγο, βάσει του Συντάγματος, η επικοινωνία του υπουργού Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη επιχειρηματία Μάκη Γιαννουσάκη δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική, όπως είχε πει νωρίτερα σε συνέντευξή του στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πρόκειται περί καινοφανούς ερμηνευτικού ισχυρισμού που μετατρέπει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών σε λάστιχο, προφανώς για να δικαιώσει την απέλπιδα προσπάθεια της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως δήθεν παρεμβαίνουσα στο έργο της Δικαιοσύνης» υποστήριξε ο Τζανακόπουλος.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Κατηγόρησε τον καθηγητή ότι «η πολιτική του στράτευση και όχι η νομική πειθαρχία υπαγόρευσε την ψευδοερμηνεία του». «Το Σύνταγμα όμως δεν είναι το wishlist του κ. Τσακυράκη» κατέληξε ο Τζανακόπουλος. Αν τον είχε φοιτητή, μπορεί και να τον είχε κόψει…