Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε όπως παραδέχθηκε με τον ισοβίτη για τη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών του «Noor-1» Μάκη Γιαννουσάκη άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που του απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός για την εμπλοκή του.
Ειδικότερα, τον κάλεσε να απαντήσει τι έλεγε επί 21 λεπτά με τον ισοβίτη, με ποια αρμοδιότητα μίλησε μαζί του και αν γνωρίζει και έχει μιλήσει με τον λιμενικό που φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην υπόθεση και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «φαίνεται από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις να λέει επί λέξει: “Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία, ενοχοποιώντας τον Μαρινάκη, δηλαδή τον Μητσοτάκη”».
Ο Πάνος Καμμένος επικαλέστηκε για την εμπλοκή του θέματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων της χώρας, δίνοντας διεθνείς προεκτάσεις στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ για την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη το επιχείρημά του ήταν πως «όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τριών τόνων ηρωίνης αναφερόμενος σε κορυφαία πρόσωπα του επιχειρείν και της πολιτικής ζωής τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν».
Ο Πάνος Καμμένος προσήλθε στη συζήτηση αυτή με προετοιμασμένο κείμενο ομιλίας το οποίο είχε προφανή νομική υποστήριξη και τόνισε ότι όταν του ζήτησε ο ισοβίτης, διά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προστασία, εκείνος επικοινώνησε με τον Σταύρο Κοντονή και του ζήτησε να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό για να πάρει κατάθεση. Οσον αφορά τις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις εκείνο το βράδυ που είχε από τον ισοβίτη είπε ότι τον έπαιρνε «διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελέας και φοβόταν για την οικογένειά του».
O Αδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε τον υπουργό Αμυνας να απαντήσει αν είχε ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τις ενέργειές του, ενώ σχετικά με την εμπλοκή από τον Πάνο Καμμένο του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor-1» τον ρώτησε γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν προστάτεψε τον Πρωθυπουργό ο οποίος δέχθηκε τον επιχειρηματία στις αρχές Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΒΟΥΤΣΗ. Απευθυνόμενος δε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «αν ο κ. Καμμένος πήγαινε για την αλήθεια, δεν πειράζει», του είπε: «Αν, όμως, ο κ. Καμμένος πήγαινε γιατί ήθελε να εμποδίσει έναν επιχειρηματία να αγοράσει τον ΔΟΛ και για να επιτύχει τον πολιτικό του σκοπό, να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία άλλα δέκα χρόνια, προσπάθησε να παγιδεύσει έναν πολίτη αυτής της χώρας κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και οργανώνοντας μια σκευωρία, τότε τι πρέπει να κάνετε, κύριε Βούτση, με τόσους αγώνες στην Αριστερά για τον συνεταίρο σας στην εξουσία; Μέχρι εκεί θα φτάσετε για την καρέκλα;». Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής προτίμησε να μη σχολιάσει. Η σιωπή του Νίκου Βούτση ερμηνεύτηκε ως σαφής ένδειξη αποστασιοποίησης από τις κινήσεις Καμμένου.
«ΚΑΘΗΚΟΝ». Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς Καμμένου, λέγοντας μάλιστα ότι «το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης το έκανε: του είπε (σ.σ. στον ισοβίτη) “δώσε στη Δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα” και προφανώς, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο εκείνη την ώρα μπορούσε, για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει», ενώ για τα περαιτέρω, όπως αν υπήρξε παραβίαση του κανονισμού των φυλακών, παρέπεμψε στη δικαστική έρευνα. «Μην προτρέχετε. Ολα βρίσκονται στα χέρια δικαστικών λειτουργών. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάμψει η αλήθεια. Και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου», υποστήριξε.