Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει μάχη για την πρώτη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον και πέρασε το αρχικό εμπόδιο.

Ο 20χρονος πρωταθλητής απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό τον Κολομβιανό Σαντιάγο Χιράλντο με 2-6, 6-4, 6-3. Ετσι, επόμενος αντίπαλος θα είναι ο 26χρονος Γερμανός Γιανίκ Χάνφμαν, ο οποίος απέκλεισε τον Ιταλό Φεντερίκο Γκάιο με 6-4, 6-3.

Για το Γουίμπλεντον όμως ετοιμάζονται και τα πρώτα ονόματα του τένις. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί πρώτα στο τουρνουά του Ιστμπουρν (χορτάρινα γήπεδα) και όπως είπε χθες στο Γουίμπλεντον θα έχει δίπλα του και τον Αντρέ Αγκάσι. «Οι ημέρες που ήμασταν μαζί στο Ρολάν Γκαρός ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς είχα την ευκαιρία να μάθω αρκετά πράγματα από αυτόν» είπε ο 30χρονος Σέρβος.

Από την άλλη πλευρά, ο Ραφαέλ Ναδάλ παραδέχθηκε ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί στο γρασίδι του Γουίμπλεντον, καθώς έπειτα από ένα κουραστικό αλλά απόλυτα επιτυχημένο τρίμηνο προτίμησε να ξεκουραστεί και να μην αγωνιστεί σε τουρνουά προετοιμασίας. «Εχω ακόμα μία εβδομάδα για δουλειά, καθώς δεν είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα» είπε ο Ναδάλ.