Ο Απόστολος Χρήστου είχε δείξει από νωρίς ότι η ελληνική κολύμβηση μπορούσε να περιμένει πολλά από αυτόν. Πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 17 ετών, στο Ντόντρεχτ της Ολλανδίας, είχε κατακτήσει τρία μετάλλια στο ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων: χρυσό στα 100 μ. και ασημένιο στα 50 μ. και στα 200 μ.

Ο 20χρονος πρωταθλητής είναι ο διάδοχος του Αρη Γρηγοριάδη στο ύπτιο. Στην τελευταία ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ έγινε μόλις ο δεύτερος κολυμβητής που κατέβηκε τα 25” στο 50άρι. Σημείωσε 24.97, ενώ ο Γρηγοριάδης ήταν ο πρώτος που τα κατάφερε (κι όχι μία φορά), καθώς είναι και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 24.77. Ο Χρήστου, που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (23-30 Ιουλίου), ξεκαθάρισε μετά τον προχθεσινό αγώνα ότι στόχος του είναι το πανελλήνιο ρεκόρ στο 50άρι. «Το γεγονός ότι κατέβηκα τα 25” ήταν κάτι δύσκολο. Εσπασα ένα σημαντικό φράγμα και ο επόμενος στόχος είναι το ρεκόρ. Το 50άρι είναι απρόβλεπτο αγώνισμα και μπορείς να πετύχεις ρεκόρ ακόμα κι όταν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Μπορείς να κολυμπήσεις γρήγορα όταν έχεις ανταγωνισμό».

Ο Χρήστου τα κατάφερε περίφημα και πέρυσι, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. Στην ίδια διοργάνωση είχε καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. (1.57.41).

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού από μικρή ηλικία είχε πείσει τους ειδικούς της κολύμβησης ότι μπορούσε να πετύχει σπουδαία πράγματα. Από την εποχή που είχε αρχίσει να κολυμπά στην Πετρούπολη και είχε εγκαταλείψει όλα αυτά που έκαναν οι συνομήλικοί του, για την κολύμβηση. Στόχος τώρα, το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, αλλά έως τότε έχει να κολυμπήσει καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα.