Τη μεταγραφή που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ μεθοδεύει ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πιθανόν για να τηρήσει την παράδοση που θέλει την απόκτηση και ενός Γκαλάκτικο έπειτα από κάθε επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από γαλλικές πηγές, ο Πέρεθ συναντήθηκε με την οικογένεια του Κιλιάν Εμπαπέ μετά τον φιλικό αγώνα της Γαλλίας με την Αγγλία, στο Σταντ ντε Φρανς, στις 13 Ιουνίου.

Η συνάντηση βεβαίως δεν ήταν τυχαία. Ο Πέρεθ προσπάθησε να πείσει το περιβάλλον του νεαρού Γάλλου πως η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του είναι το Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ο Πέρεθ, που θεωρείται ειδικός στην ολοκλήρωση μεγάλων μεταγραφών, είχε επίσης τηλεφωνική επαφή με τον πατέρα του Εμπαπέ ο οποίος εκτελεί και χρέη μάνατζερ του παίκτη.

Με δεδομένη την αποχώρηση του Αλβαρο Μοράτα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα τερτίπια του Κριστιάνο Ρονάλντο που απειλεί με αποχώρηση, η Βασίλισσα δεν θα διστάσει να πληρώσει 130 εκατ. ευρώ στη Μονακό για να φέρει το επόμενο μεγάλο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Μαδρίτη.

Το password που θα ξεκλειδώσει την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών κρύβεται στον αγωνιστικό χρόνο που θα έχει ο Εμπαπέ. Ο νεαρός θέλει να παίξει στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ο Ντιντιέ Ντεσάν τού έχει ξεκαθαρίσει πως μόνο αν έχει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του θα τον υπολογίζει. Εδώ έρχεται να επέμβει ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος σύμφωνα με την «Εκίπ» έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Εμπαπέ όταν ο παίκτης βρισκόταν στη Μαγιόρκα για διακοπές.