Καιρό έχουμε να ρίξουμε μια ματιά αναφορικά με το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι το δίδυμο Σαββίδη και Μίχελ σχεδιάζει να κάνει ένα μεταγραφικό «μπαμ». Ποιο θα είναι αυτό; Δεν προκύπτει από κάπου ότι στόχος είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει αναφερθεί και αποτελεί ηχηρό όνομα. Διαρρέουν, ωστόσο, χωρίς να διαψεύδονται, τα ονόματα των Βιεϊρίνια, Μακ και Ροντρίγκες. Ολοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: βρίσκονταν και στο παρελθόν στην Τούμπα. Εχει όμως περάσει για κάποιους αρκετός καιρός. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να έρθει και το ομολόγησαν όλοι ότι τον έχουν κατά νου. Για ποια θέση όμως; Αν δεν λαθεύουμε, το τελευταίο διάστημα στη Βόλφσμπουργκ έδειξε να οπισθοχωρεί και σίγουρα δεν αγωνιζόταν σε ρόλο εξτρέμ. Προέκυψε αλλαγή θέσης και τα πήγε όντως καλά ο πορτογάλος διεθνής. Τώρα, αν στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι μπορεί να ξαναγίνει αμέσως επιθετικός και να κάνει δίδυμο με τον Μάτος, πάμε πάσο. Οσο για τους Μακ και Ροντρίγκες, μάλλον θα ισοδυναμούσε με τόλμημα να φέρει πίσω ο ΠΑΟΚ παίκτες που παραχώρησε πριν από κάποιο διάστημα. Θα δώσουν όσα θέλει ο κόσμος ή θα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό; Και επίσης, αυτό το περιβόητο τμήμα σκάουτινγκ, έχει κάποια ξεχωριστή πρόταση να κάνει;

Μεταγραφές

Θα σταθούμε σε δύο κινήσεις που επισημοποιήθηκαν χθες. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και τυπικά τον Γιακουμάκη και οι ψαγμένοι επιμένουν πως πρόκειται για κίνηση που θυμίζει δεκαετία του ’90. Τότε που η ΠΑΕ προσέγγιζε τους κορυφαίους της νέας γενιάς και όλοι τους έδιναν ώθηση στην ομάδα. Ο κυνηγός που φτάνει στα Σπάτα από τον Πλατανιά σημείωσε ωραία γκολ στο πρωτάθλημα που πέρασε και σίγουρα μπορεί να δώσει παραπάνω από τον «πολύ» Αλμέιδα. Αλλωστε, μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Οσον αφορά τον Χατζηισαΐα, επέστρεψε στην πρωτεύουσα, για λογαριασμό όμως του Ατρομήτου και όχι του Πανιωνίου. Το βήμα στην Τούμπα αποδείχθηκε μετέωρο, ο σέντερ μπακ μόνο σποραδικές συμμετοχές έκανε, ποτέ όμως δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Τα προσόντα και οι ικανότητες δεν του λείπουν.

Μήνυμα

Λένε ότι οι τεχνικοί στις προετοιμασίες δίνουν ευκαιρίες σε όλους και μετά βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόστερ και τους ποδοσφαιριστές που το στελεχώνουν. Ουδεμία αντίρρηση. Ωστόσο, από την αρχή μαρτυρούν τι έχουν στο μυαλό τους και ποιους θεωρούν πιο μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ετσι, λοιπόν, ο Κούτρης προηγείται του Ντε Λα Μπέγια για το αριστερό άκρο, ενώ ο Σιώπης μολονότι άργησε να αρχίσει προετοιμασία, εμφανίστηκε στο βασικό σχήμα. Εκπληξη μόνο για όσους δεν έχουν αντιληφθεί την πρόοδο που έκανε ο έλληνας διεθνής την τελευταία διετία στον Πανιώνιο.

Μπάσκετ

Το ωραίο παραμύθι έλαβε τέλος. Από χθες, οι κοπελιές της Εθνικής είναι ξανά στη βάση τους. Με τις θύμησες από το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας να τις συνοδεύουν και παράλληλα να τις υποδέχεται πλήθος φίλων. Ναι, όσοι ήταν και στα δύσκολα κοντά τους. Και προφανώς όσοι θα εξακολουθήσουν να τις στηρίζουν. Μακάρι ο σπόρος που έριξαν να δώσει, αργά ή γρήγορα, καρπούς και να ξεκολλήσει το γυναικείο μπάσκετ από το τέλμα.