Πρόβα προκριματικών με θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό που αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Λουντογκόρετς (1-1).

Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας (σκληροτράχηλη ομάδα αλλά και με τεχνική αφού έχει πολλούς Βραζιλιάνους στη σύνθεσή της), που πέρυσι έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πρόσφατα νίκησε τη Ζενίτ σε φιλικό, θέλει να ξαναζήσει το όνειρο με τα αστέρια και είναι σαφώς πιο έτοιμη από τους Ερυθρόλευκους αφού παίζει στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Αλλωστε τέτοιου είδους αντιπάλους θα βρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στον δρόμο τους, αρχικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ και στη συνέχεια εφόσον προκριθούν στα πλέι οφ.

«Είμαι ικανοποιημένος με βάση τα δεδομένα της ομάδας αυτή τη στιγμή. Παίξαμε καλά απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και μία ομάδα που μπορεί να βρούμε μπροστά μας στα προκριματικά. Για 60 λεπτά τα πήγαμε πολύ καλά. Αυτές είναι οι δυνάμεις μας προς το παρόν από άποψη φυσικής κατάστασης. Πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες, ενώ είχαμε καλή οργάνωση και ανάπτυξη. Οταν κάναμε τις αλλαγές, τότε άλλαξε το πρόσωπό μας» τόνισε ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων Μπεσνίκ Χάσι, που είδε την ομάδα του να παίζει με ένταση και να βγάζει πολλές αντεπιθέσεις (σε μία από αυτές ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ).

Πιο σημαντικό όμως (κάτι που μετράει σε αυτά τα ματς των προκριματικών) ήταν η καλή αμυντική λειτουργία με πίεση στην μπάλα και λίγα λάθη. Η ισοφάριση για τους Βούλγαρους ήρθε από εκπληκτικό γκολ του Μαρσελίνιο λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό (για φιλικό) αλλά κάτι τέτοιο ήταν ακόμα καλύτερη προετοιμασία ενόψει των νοκάουτ προκριματικών που είναι συνήθως παιχνίδια αίμα και άμμος!

Η σύνθεση των Ερυθρολεύκων: Καπίνο, Φιγκέιρας, Σισέ (55′ Νικολάου), Μποτία (60′ Ρισβάνης), Κούτρης (60′ Ντε λα Μπέγια), Ρομαό (72′ Κασάμι), Σιώπης (60′ Μάρτινς), Φορτούνης (60′ Ζντιέλαρ), Ανδρούτσος (60′ Βέργος), Μάριν (60′ Γιαννιώτας), Σεμπά (76′ Μανθάτης).

Ο ΟΦΟΕ. Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο Οφόε πιέζει πλέον και ο ίδιος για να φύγει από τη Λέγκια Βαρσοβίας και λογικά αυτή θα είναι η πρώτη μεταγραφή που μπορεί να ολοκληρωθεί εφόσον το επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Ο Χάσι, ο οποίος εμπιστεύεται παίκτες που γνωρίζει, έχει εκφράσει την επιθυμία και για έναν ακόμα βέλγο μέσο, τον Γκιγιόμ Ζιλέ που έχει συμβόλαιο με τη Ναντ μέχρι και το 2018 αλλά θέλει να φύγει.

Οσο για τον Εμενίκε, οι Τούρκοι επιμένουν ότι έχει κλείσει στους Πειραιώτες, με τον νιγηριανό επιθετικό να είναι επίσης ένας από τους παίκτες που γνωρίζει καλά ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Ετοιμος να επιστρέψει στην προετοιμασία ο Ρέτσος

Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν έπαιξε, όπως είναι φυσικό, αλλά ήταν ένα από τα πρόσωπα των ημερών μετά τον τραυματισμό του που πάγωσε όλους στην ομάδα. Οπως είπε και χθες ο Χάσι, «δεν τον είχαμε μαζί μας, αλλά χαιρόμαστε όλοι που είναι καλά», ενώ ο νεαρός άσος είναι έτοιμος για τη συνέχιση της προετοιμασίας.

Ο πρώτος που είχε πάθει σοκ ήταν ο κοσοβάρος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, που όταν είδε τον νεαρό να πέφτει στο έδαφος μετά την κλωτσιά στο κεφάλι και να γυρίζουν τα μάτια του, σκέφτηκε τα χειρότερα